Scandalul dintre Școala Gimnazială nr. 30 și municipalitate s-a mutat în instanță: s-a cerut anularea unei hotărâri de consiliu

0
1855
Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica”

Conducerea Școlii Gimnaziale nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța a dat în judecată Consiliul Local Constanța, pe contencios administrativ, în scandalul dintre unitatea de învățământ și municipalitate.

În luna septembrie, chiar în prima zi a anului școlar, cadrele didactice de la Școala nr 30 din Constanța și-au început activitatea cu o grevă japoneză, acțiune de protestat împotriva deciziilor luate în administrația publică locală, care le-ar retras ”sprijinul” acordat de fosta administrație, pe vremea primarului Decebal Făgădău.

 Așa cum am mai arătat și în alte articole pe aceeași temă, nemulțumirile cadrelor, dar mai ales a conducerii unității, se referă la faptul că Primăria Constanța nu a luat nicio măsură pentru suplimentarea sălilor de clasă, așa cum prevedea o hotărâre de consiliu din 2018, dar pe care primarul Vergil Chițac a refuzat să o pună în aplicare.

Totul a început în 2018 când, prin hotărârea de consiliu local nr. 359 din 27.09.2018 a fost modificată o anexă a unei alte hotărâri de consiliu, nr 335 din 2011, cu privire la administrarea imobilelor a căror proprietară este RAEDPP Constanța. Practic, prin această modificare, clădirile în care li desfășoară activitatea instituțiile de învățământ au fost trecute în administrarea acestora. Școala nr. 30 a primit în administrare imobilul de pe bulevardul Tomis, constând în cantină, internat, sala de sport și o suprafață de teren, care urmau să fie transformate în săli de clasă și laboratoare și care erau folosite până atunci de Liceul Tehnologic Tomis (Liceul 4), care are mult mai puțini elevi, față de cei 1406 elevi de la Școala 30, iar o parte din ceste imobile stau nefolosite și s-au și deteriorat în timp, după cum afirmă chiar directorul unității de învățământ, Sorin Cernăianu.

Doar că municipalitatea a emis, în luna iunie a acestui an, HCL 203/30.06.2021, care anulează, în parte, vechiul HCL care le era favorabil. Astfel, în Școala Gimnazială nr. 30, elevii sunt obligați să învețe câte 32-35 de elevi într-o clasă, în timp ce clădirile învecinate stau goale.

Trecând peste alte aspecte, Școala Gimnazială nr 30 ”Gheorghe Țițeica” a depus o acțiune în instanță, la Tribunalul Constanța, prin care a cerut anularea HCL 203/30.06.2021, pe contencios administrativ.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 22 septembrie și urmează ca judecătorii să stabilească primul termen pe fondul cauzei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.