Un individ din județul Constanța care înșela vânzătorii de pe OLX a fost săltat de polițiști: „Nu plăteam că au fost probleme de sănătate în familie“

0
5290
Oi de vânzare. FOTO: OLX

Chirez Elvis Șaban, din Hârșova, a fost la un pas de a scăpa basma curată, după ce a înșelat mai multe persoane. Însă, pe 16.05.2023, magistrații Curții de Apel Craiova au decis să-l condamne la 1 an și 6 luni de închisoare, în regim de detenție. Bărbatul citea anunțurile de pe OLX, cu vânzări animale, mergea la domiciliile vânzătorilor, lua animalele și spunea că va efectua plata în câteva zile. Lucru ce nu se mai întâmpla.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârșova, la data de 18 mai a.c., au identificat un bărbat, de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Novaci a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Persoana respectivă a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă“, potrivit reprezentanților IPJ Constanța.

Este vorba despre Chirez Elvis Șaban, din Hârșova, care a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, la Judecătoria Novaci (Gorj), pentru înșelăciune. Instanța de fond, a decis să renunțe să-i aplice acestuia vreo pedeapsă, pe 14.03.2023, dându-i un avertisment. Dar decizia nu a fost definitivă, iar apelul s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, pe 16.05.2023, atunci când judecătorii l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, în regim de detenție.

Bărbatul este acuzat că a înșelat mai multe persoane. Spre exemplu, în data de 14.02.2018, cu ajutorul altor persoane, dar și în data de 04.04.2018, a indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să îi remită un număr total de 260 de ovine, prin prezentarea ca adevărată a afirmaţiei mincinoase că va achita în termen de 7 zile contravaloarea animalelor achiziţionate, precum și prin folosirea unei calităţi nereale, respectiv aceea de reprezentant al unei societăți comerciale, cu consecinţa păgubirii uneia dintre părțile civile cu suma de 69.000 de lei, altei cu 11.627 de lei, dar și cu 9.086 de lei, obţinând, astfel, pentru sine un folos material injust.

Așa cum am precizat mai sus, Chirez analiza anunțurile cu vânzări animale de pe OLX, contacta vânzătorii și mergea la domiciliul lor, în toată țara. În calitate de reprezentant al unei firme, acesta se angaja să efectueze plățile în termen de câteva zile, plecând de la fața locului cu zeci de ovine. El venea deja pregătit cu autoutilitare, pentru transport.

Când era presat de părțile vătămate, mai vira câte o sumă de bani. În instanță, acesta a precizat că nu mai dădea banii pentru că au fost probleme de sănătate în familie. A recunoscut că are „datorii“ la mai multe persoane.

Acum a ajuns la închisoare.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.