Un investitor privat vrea să construiască o sală de sport la ieşire din Constanţa, spre Valu

0
351

În municipiul Constanța se plănuieşte construcţia unei săli de sport, hală de depozitare și activități conexe-alimentație publică cu circuit intern pe un teren ce se află în extravilanul unității administrativ teritoriale, iar pentru ca această investiție să se realizeze, beneficiarul, Mărioara Șapera a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) un memoriu justificativ în vederea elaborării PUZ, cu scopul introducerii parcelei în intralivan.

Certificatul de Urbanism nr. 1709/18.05.2020, respectiv prevederile privind regimul tehnic, arată că pentru a introduce imobilul în intravilan este necesară elaborarea unei documentații de urbanism de tip P.U.Z. Astfel, se propune realizarea unui Plan Urbanistic în Zonal având scopul “Introducere teren în intravilan, parcela A898/21”.

Terenul pe care se dorește realizarea investiției are o suprafață de 10000 mp și folosința este de teren arabil. Situația existentă redă o parcelă fără construcții pe care se intenționează realizarea unei hale de depozitare și activități conexe – alimentație publică cu circuit intern / sală sport. Amplasamentul se află în proprietatea privată a persoanei fizice Mărioara Șapera, însă în prezent este un teren neîngrijit cu vegetație uscată.

Imobilul care generează P.U.Z. se află în extravilanul municipiului Constanța, situat la aproximativ 4,5 km de zona industrială Palas și 4 km de Valu lui Traian. Acesta are acces direct la drumul național DN3 și se află într-o zonă cu parcelar specific agricol, cu loturi lungi și înguste, perpendiculare pe DN3. Din punct de vedere al evoluției zonei, singura schimbare în ultimii 13 ani în ceea ce privește fondul construit o reprezintă realizarea a două investiții: un centru de dezmembrări auto și reprezentanța și service-ul auto al Volvo, având numărul cadastral 214569, aflat în zonă, la vest spre Valu lui Traian.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.