Un investitor vrea să construiască mai multe locuințe colective în Cumpăna

0
1265

Se anunță noi investiții în comuna Cumpăna. Investitorul Bălae Decebal și-a arătat intenția de a construi imobile locative într-o zonă aflată în plină ascensiune în ceea ce privește imobiliarele.

La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a fost depusă documentația privind proiectul ”Plan Urbanistic Zonal, dezmembrare în 11 loturi” a unui teren cu suprafața de 7.885 mp pentru construirea de locuințe colective individuale cu regim de înălțime P+1 etaje și P+2 etaje.

Terenul studiat face parte din teritoriul intravilan al comunei Cumpăna și se află în zonă în curs de extindere a funcțiunilor de locuit și a funcțiunilor complementare.

Zona are un potențial foarte mare de dezvoltare și se află la intrarea în localitate, foarte aproape de Autostrada A4 și de podul construit peste această autostradă. Prin PUG această zonă se propune la dezvoltare cu funcțiune preponderent de locuire. În zonele învecinate (spre sud și vest) există construcții cu funcțiune de locuire, cât și terenuri libere în loturi destinate locuințelor individuale.

Vecinătăți ale terenului studiat:

La nord: str. Vântului – la vest: str. Răsăritului și loturi cu locuințe – la sud: loturi cu locuințe individuale și str. George Bacovia – la est: str. Vântului și loturi cu locuințe individuale.

Terenul avut în vedere pentru lotizare și dezmembrare pentru locuințe individuale P+1÷P+2 se află în zonă de extindere a funcțiunii de locuit cu locuințe individuale și nu este inclus în suprafeţe ce fac parte din situri din reţeaua NATURA 2000 şi nici din alte suprafeţe supuse protecţiei de mediu, iar cele mai apropiate situri protejate se află la circa 11 kilometri distanță, respectiv: Marea Neagră, spre est, Lacul Techirghiol spre sud, Dunele marine de la Agigea, spre est.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.