Mai multe unități de învățământ vor intra într-un proces de reabilitare și modernizare

0
218

Mai multe unități de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Constanța vor intra într-un amplu proces de modernizare și reabilitare. În acest sens, Primăria municipiului Constanța a emis mai multe Certificate de Urbanism.

În cursul zilei de joi, 25 martie a.c., Primăria municipiului Constanța a emis două Certificate de Urbanism în vederea unor lucrări ce se vor efectua în cadrul unei școli și a unei grădinițe.

Concret, Actul de Urbanism cu numărul 951 se referă la proiectul ”Creșterea eficientei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny”. Investiția se va realiza pe fonduri europene, iar valoarea estimativă a acestuia este de  1,600,000.00 de lei. Perioada implementării este 2017-2023.

Lucrările ce se vor efectua în cadrul obiectivului de investii se referă la reabilitarea termică a anvelopei clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din resurse regenerabile, dar și alte intervenții destinate creșterii eficienței energetice și/sau necesare atingerii acestui obiectiv.

Cel de-al doilea Certificat de Urbanism, numărul 953 reflectă autorizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului ”Reabilitare, modernizare și dotarea grădiniței cu program prelungit ”Căsuța de turtă dulce”, situată pe Aleea Dealului, numărul 1 din municipiul Constanța.

Totodată, vineri, 26 martie a.c., alte două certificate de urbanism au fost emise, de această dată este vorba lucrări de reabilitare ce se vor efectua la Liceul Carol și la Facultatea de Șțiințe Economice din cadrul Universității Ovidius.

Actul de Urbanism cu numărul 956 are în vedere proiectul de reabilitare și modernizare a Colegiului Comercial Carol I situat pe strada Decebal, numărul 15, iar cel de-al doilea certificat cu numărul 298, prevede lucrările de intervenție în primă urgență de consolidare și reparare a imobilului de pe strada Ion Vodă, numărul 58, în care funcționează Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius, cu condiția de a se completa Autorizația de construire cu documentația DTAC, taxele, avizele și acordurile stabilite în certificatul de urbanism înregistrat cu nr.48727 din 11.03.2021 , până la solicitarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.