Un microbuz al ISU Vaslui va prelua din Costineşti alţi 12 contacţi ai unei adolescente depistate cu COVID-19

0
273
Echipajele SMURD au intervenit la Mina Livezeni. FOTO ISU Hunedoara

Un număr de 12 tineri care au intrat în contact cu o adolescentă confirmată cu noul coronavirus vor fi preluaţi de pe litoral după ce, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, alte 17 persoane au fost transportate de la Constanţa cu două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, cele 12 persoane urmează să fie duse la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad, unitate suport COVID-19.

La cererea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi în urma analizei Comandamentului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Vaslui, ISU a deplasat două autospeciale pentru a reloca de pe litoral un grup de tineri despre care ar exista indicii că ar fi contacţi direcţi ai unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2. În această dimineaţă au sosit la Bârlad un număr de 17 copii care au fost testaţi, câţiva dintre ei fiind simptomatici. În următoarele ore va pleca din Constanţa un microbuz trimis de ISU Vaslui cu încă 12 copii care vor fi duşi, de asemenea, la Bârlad“, a declarat Marius Stanciu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, existând informaţii potrivit cărora adolescenţii ar fi participat la o petrecere de majorat la care au fost prezente câteva zeci de persoane, o parte dintre acestea plecând ulterior într-o staţiune de pe litoral. Una dintre adolescentele prezente la petrecere a efectuat testul pentru noul coronavirus deoarece prezenta simptome specifice, dar a plecat la mare înainte de aflarea rezultatului care a ieşit pozitiv.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.