Un nou hotel va apărea în locul Continentalului, pe Ferdinand

1
2469

În cursul zilei de miercuri, 9 iunie a.c., Primăria municipiului Constanța a emis Certificatul de Urbanism în vederea construirii unui hotel cu regim de înălțime de cinci etaje, pe bulevardul Ferdinand. Amplasamentul este situat la numărul 20, unde a existat Hotelul Continental.

Beneficiarul investiției este societatea Easydo Digital Technologies SRL prin David Nicolas Joseph Andre Coyne , iar actul de urbanism cu numărul 2015, prevede construirea unui imobil S+P+4 Etaje+ 5 Etaje cu funcțiunea de hotel, alimentație publică, SPA, amplasare firmă luminoasă, împrejmuire teren și organizare de șantier.

În anul 2019, potrivit Certificatului de Urbanism cu numărul 2087 a fost elaborat un Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, strada Răscoalei de la 1907 și strada Cuza Vodă.

Prin acel PUZ s-au stabilit reglementări cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei. Zona propusă spre studiu, prezintă o suprafață totală de aproximativ 0.82 hectare.

Imobilul care a general PUZ se află în proprietatea privată a societății Financiere Les Lumieres SRL. Terenul se situează în apropierea zonei de coastă, plaja Modern și la scurtă distanță de mers pe jos se ajunge în zona peninsulară, centrul istoric al municipiului. Se menționează faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Clădirea a fost construită în stil art-deco, cu un regim de înălțime de P+5 etaje, fiind reprezentativă la nivelul orașului.

Date istorice despre impozantul hotel Continental au fost relatate de către regretata Doina Păuleanu și pot fi citite accesând acest link https://focuspress.ro/detalii-inedite-despre-un-reper-al-urbei-hotelul-continental-relatate-de-istoricul-de-arta-doina-pauleanu/

Precizăm faptul că societatea Easydo Digital Technologies a depus la Primăria Municipiului Constanța o cerere pentru certificat de urbanism necesar pentru modificarea clădirii monument istoric din centrul orașului, de pe strada Cuza Vodă, pentru a deschide un centru de recreere și distracție, după ce supraetajează imobilul și îi adaugă un corp nou. (detalii AICI)

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Sper că nu o să fie din BCA ca mizeria care se construiește la Lupoaică. Buncărul de la demisol e numai bun să se închidă proprietarul in el și să nu mai iasă niciodată la lumină. Iar construcția, ce sa zic, pare o minune arhitecturală care se potrivește fix cu tot ce e in jur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.