Un nou transport cu deșeuri a fost depistat de Garda de Mediu în Portul Constanța, sosit din Portugalia

0
1700
Container cu deșeuri de plastic. FOTO Garda de Mediu

Controalele comune ale Gărzii de Mediu și Gărzii de Coastă continuă în Portul Constanța unde sunt descoperite tot mai multe containere cu deșeuri. Ultimul transport depistat în neregulă venea din Portugalia și avea ca destinație o societate din Călărași.

În urma controlului efectuat de către comisarii Gărzii de Mediu și poliției de frontieră asupra unui transport sosit în Portul Constanța pentru o firmă din Călărași s-a constatat că actele ce însoțeau containerele pline cu deșeuri de plastic erau nereale. S-a întocmit dosar penal pentru transfer ilegal de deșeuri, iar întreaga cantitate – aproximativ 1.400 tone a fost trimisă înapoi către expeditor.

Ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au efectuat controlul fizic asupra unui container  aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat din Portugalia cu deșeuri inutilizabile.

În data de 12.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de cătrepolițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit un container încărcat din Portugalia, pentru o firma de pe raza judeţului Călăraşi care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale.  În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nerealeșiimportul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.