Un număr de 16 persoane s-au înecat în acest an, pe litoralul românesc

0
140

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de miercuri, 29 septembrie a.c., instituțiile deconcentrate și-au prezentat bilanțul acțiunilor desfășurate în sezonul estival 2021.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a desfășurat, în sezonul estival, pe de o parte, activitatea de prevenire și control și, pe de altă parte, activitatea operativă: misiunile de intervenție.

În perioada 1 iunie – 13 septembre 2021, militarii constănțeni au beneficiat de sprijinul a câte trei inspectori detașați de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru câte două săptămâni.

„Au fost desfășurate în jur de 600 de activități de control, din care 480 la unități de turism. Au fost constatate peste 2.700 de deficiențe și au fost aplicate un număr de aproximativ 2.300 de avertismente și 500 de amenzi, în cuantum total de 720.000 de lei“, a declarat col.dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspectorul-șef al ISU Dobrogea.

În ceea ce privește activitatea operativă, pentru sezonul estival a fost majorat numărul echipajelor de intervenție, fiind suplimentate cele de stingere cu unsprezece puncte temporare. De asemenea, au fost operaționalizate opt puncte de prim-ajutor, în zona litoralului, de la Corbu la Vama Veche, și șase puncte de salvare acvatică.

„În cazul activității operative, au fost executate peste 3.000 de misiuni de intevenție, din care 270 de incendii, aproximativ 2.000 de intervenții ale echipajelor SMURD și 120 ale celor de salvare acvatică.

Din păcate, în acest an s-au înregistrat 16 cazuri de persoane înecate: 14 adulți si 2 copii“, a mai spus Amarandei.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.