Un operator de plajă din Mamaia a fost sancționat cu 25.000 de lei pentru că a pătruns cu un utilaj pe plajă

0
1646

Odată cu deschiderea plajelor litoralului românesc, constănţenilor şi turiştilor le este reamintit faptul că nu au voie să pătrundă cu autoturismele pe plajă. Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor şi a utilajelor de întreţinere a plajelor care aparțin Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. Nu doar persoanele fizice trebuie să țină cont de aceste aspecte ci și persoanele juridice, care se pare că nu își mai aduc aminte de lege. Drept dovadă, un operator de plajă din Mamaia a fost surprins în timp ce executa lucrări de nivelare a plajei.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) trag un semnal de alarmă turiştilor care se vor bucura de litoralul românesc şi le reaminteşte că este interzis accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plajele Mării Negre.

În urma verificărilor din teren s-a constatat existența pe suprafețe de plaja, atât a autovehiculelor persoanele, cât și a unor utliaje (așa cum se poate observa și din imaginile video atașate în acest email), care nu dețin un acord din partea instituției noastre în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus. Pentru a exemplifica prezentăm ultima situație din teren identificată de inspectorii SGA Constanța pe plaja stațiunii Mamaia, unde a fost depistat un utilaj care executa lucrări de nivelare a plajei fără a avea acordul A.B.A.D.L. Prin lucrările executate și intrarea cu un utilaj pe plajă, operatorul de plajă a încălcat dispozițiile OUG 202/2002 și a fost sancționat cu amendă în cuantum 25.000 de lei.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, în conformitate cu ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Marii Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă.

Totodată, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că în conformitate cuORDONANTA DE URGENTA nr. 202 / 2002 (*actualizata*) privind gospodărirea integrată a zonei costiere,instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră și zona – tampon fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum și efectuarea de săpături pe maluri, faleze şi plaje fără avizul de gospodărire a apelor” constituie contravenție în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere și se sancționează conform legii.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.