Un operator economic a fost amendat pentru că a abandonat deșeuri pe trotuar. Polaris: Dacă nu le pasă de mediul înconjurător poate le pasă de bugetul lor

0
41

Un operator economic a fost amendat pentru că a abandonat un morman de deșeuri pe trotuar, în fața sediului unde își desfășura activitatea. Aceste deșeuri urmau să fie colectate a doua zi de către Polaris. “Dar ce se întâmplă cu aceste deșeuri peste noapte? De cele mai multe ori sunt împrăștiate de vânt, păsări sau animale. Așa că singura soluție corectă rămâne depozitarea deșeurilor în locurile special amenajate, tocmai pentru a preveni împrăștierea acestora și pentru a menține curățenia orașului. Dacă nu le pasă de mediul înconjurător poate le pasă de bugetul lor“, susțin reprezentanții Polaris.

Mulți constănțeni reclamă mizeria din oraș, dar pentru a schimba imaginea Constanței, pentru ca orașul nostru să nu mai arate atât de murdar este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, indiferent că vorbim despre autoritatea locală, asociații de proprietari, persoane fizice sau juridice, susțin reprezentanții administrației locale.

Polițiștii locali au observat zilele trecute că pe strada Bărăganului, pe trotuar, era depozitată o grămadă mare de deșeuri. Reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice, împreună cu polițiștii locali s-au deplasat la fața locului și au sesizat că un operator economic care își desfășura activitatea în zonă a abandonat în afara sediului deșeurile care urmau să fie ridicate a doua zi de operatorul de salubritate. Mai mult decât atât, societatea în cauză pusese deșeurile menajere laolaltă cu cele reciclabile, cu toate că deținea un contract cu o societate care colectează acest tip de deșeu.

Astfel, pentru abandonarea gunoaielor pe domeniu public și pentru nepredarea deșeurilor reciclabile către firma contractată în acest sens, operatorul economic a fost sancționat cu amendă de 20.000 lei, conform Legii 211/2011 și a fost dispusă măsura salubrizării având în vedere că deșeurile nu erau organizate în recipiente specifice.

Mai mult decât atât, Primăria Constanța a sesizat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Constanța. Această acțiune este doar una din numeroasele acțiuni desfășurate de polițiștii locali cu atribuții în domeniile protecția mediului și ordine și liniște publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală.

Zilnic se verifică zonele în care se depozitează deșeuri vegetale, menajere sau inerte și se identifică depozite nelegale, aplicându-se, ori de câte ori este cazul, sancțiuni contravenționale. Spre exemplu, în urma controalelor efectuate, în data de 24.03.2021, polițiștii locali au depistat, la intersecția Bd. I.C.Brătianu/str. Egalității, trei persoane care au abandonat pe domeniul public o cantitate considerabilă de deșeuri. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HCLM 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și Legii nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor.

În aceeași zi, polițiștii locali au identificat, în zona str. Iuliu Maniu/str. Jean Bart, un depozit nelegal de deșeuri (hârtii, plastice, cartoane). În urma verificării acestuia, au fost găsite mai multe documente cu ajutorul cărora a fost identificat proprietarul acestor deșeuri și sancționat cu amendă în cuantum de 3.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 211/2011. De asemenea, polițiștii locali au dispus măsura de igienizare a zonei. “Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numărul de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau la adresele de mail primarie@primaria-constanta.ro, politia.locala@primaria-constanta.ro sau secretariat.dgsp@primaria-constanta.ro“, atrag atenția reprezentanții Primăriei Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.