Un partid politic cere oamenilor să-i doneze 50 de lei pentru a îi desemna membri în birourile secțiilor de votare

1
1041

Deși atacă non-stop celelalte partide și le acuză de tot felul de lucruri, Partidul Noua Românie face dacă nu un lucru ilegal (asta urmează să decidă autoritățile, dacă se vor sesiza), cel puțin un lucru imoral. Persoanelor care doresc să îi reprezinte, să lucreze și să monitorizeze procesul electoral în secțiile de votare, le cer să doneze partidului 50 de lei, deși acestea vor munci pentru indemnizația pe care o vor primi din partea statutului, nu vor sta degeaba. Și nici nu le asigură transportul în secțiile unde vor fi desemnați, deși este aproape sigur că acestea nu vor fi în localitățile lor de domiciliu.

Partidul Noua Românie mai are nevoie de 26 de constănțeni care să lucreze și să monitorizeze procesul electoral duminică, în secțiile de votare, și să îi reprezinte, să aibă grijă ca totul să se întâmple conform legii, pentru ca organizația politică să nu aibă de suferit. Cu toate acestea, nu caută persoane integre, ci unele care vor să le doneze câte 50 de lei fiecare, pentru a fi desemnate membri în birourile electorale ale secțiilor de votare. Și asta nu se întâmpla numai la Constanța, ci în mai multe județe din țară, binecunoscuta rețea de socializare fiind împânzită de astfel de anunțuri. Adică donați-ne câte 50 de lei, vă trimitem ca reprezentați ai partidului în secțiile de votare, munciți tot week-endul și apoi primiți cei 465 de lei ce vi se cuvine ca indemnizație din partea statului, cam peste două săptămâni. Dar plătiți-vă și transportul până la secția de votare (mai mult ca sigur cele 26 de locuri rămase libere sunt pe cine știe pe unde prin județ, în niciun caz în municipiul-reședință) și probabil nici nu vi se va asigura apă sau prânzul (cel puțin), de vreme ce nu vi se oferă nimic încă de la început. Ci vi se cere!!!

Un lucru cel puțin imoral să ceri bani de la oameni pe care îi trimiți să muncească și să te reprezinte, pentru ca să poată încasa și ei o indemnizație de membru al biroului electoral dintr-o secție de votare. Bani care li se cuvin, căci în secția de votare nu doar stai pe scaun și, mai mult, te expui foarte mult la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Adică munciți pentru noi, dar nu veți primi ca toți ceilalți reprezentanți ai partidelor, câte 465 de lei, ci 415 lei, că 50 de lei ni i-ați dat deja nouă, dinainte!

Cum motivează reprezentanții Partidului Noua Românie acest lucru? „Locurile din secțiile de vot sunt ale Partidului Nou Românie. Întrucât nu sunteți nici membru P.N.R. și nici nu ați contribuit cu ceva la strângerea de semnături sau la campanie, P.N.R. desemnează reprezentant alte persoane care nu sunt membri ai P.N.R., cu condiția unei donații de 50 de lei în contul P.N.R. (…) Dacă doriți să mergeți ca reprezentant al P.N.R. în secția de vot, vă alegeți localitatea (din cele rămase disponibile, desigur – n.r.), trimiteți pe whatsapp copia de buletin, numărul de telefon, iar noi vă comunicăm detaliile de plată pentru transferul bancar în contul P.N.R. Vineri primiți dovada desemnării în secția de vot, întrucât abia atunci B.E.J. Cosntanța va aproba schimbările pe secții. Nu asigurăm transport. Banii, cei 465 de lei, îi ridicați în circa 7-14 zile de la primăria localității unde mergeți pentru secția de vot“, explică reprezentații P.N.R. Filiala Constanța persoanelor care s-au arătat interesate.

Păi dacă e donație, de ce e obligatorie??? Oare autoritățile statului când se vor sesiza??? Păi dacă cereți ca oamenii să vine să vă ajute, să lucreze și să monitorizeze procesul electoral, pentru ca partidul să nu aibă de suferit, deoarece nu aveți destui membri care să meargă în toate secțiile de vot, de ce le cereți bani, domnilor noi politicieni? Păi dacă îi trimiteți să vă reprezinte și să muncească în week-end, de ce le solicitați să vă trimită înainte câte 50 de lei fiecare în contul partidului? Ce legătură are că acești oameni nu au strâns semnături sau nu au făcut ceva pentru voi în campanie, dacă indemnizația de 465 de lei o acordă statul pentru cele două zile de muncă, nu pentru altceva??? Atât li se cuvine pentru ce vor face în secțiile de votare, cum să le scadeți voi din bani?

E clar, noul partid nu are pic de rușine, deși se bate cu pumnul în piept că va schimba lucrurile în mai bine, celelalte partide doar au distrus România. Membrii P.N.R. vor ca oamenii să le doneze bani obligatoriu și să mai și muncească pentru ei, adică „fură“ câte 50 de lei amărâți din indemnizația la care au dreptul de la stat cei care vor ajuta, lucra și monitoriza procesul electoral. Curat-murdar, coane Fănică!

Rușine, dragi politicieni, care mai și vreți să ne reprezentați în Parlamentul României, lucru pentru care, desigur, voi veți avea dreptul la o indemnizație și alte beneficii, pe care nu vi le va înjumătăți nimeni!

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.