Alexandru Laurenţiu Ciorogaru a depus o cerere de strămutare la Curtea de Apel Constanța, pe 14.12.2022. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 17.01.2023. Este vorba despre un profesor din Constanța, care a fost trimis în judecată pentru coruperea sexuală a minorilor, la Judecătoria Medgidia, următorul termen fiind fixat pentru 6.01.2023.
Alexandru Laurențiu Ciorogaru, cadru didactic la o școală din Dobromir, este acuzat că îşi făcuse un obicei în a pipăi elevii, ceea ce s-a întâmplat ani la rând. Faptele acestuia au fost dezvăluite în primăvara acestui an, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au reținut în sarcina profesorului fapte de agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor, în mod repetat. A fost trimis în judecată la Judecătoria Medgidia, pe 29.04.2022.
Potrivit procurorilor, bărbatul ar fi abuzat sexual 6 minori, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani. Mai exact, individul este cercetat pentru corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de două minore de 15 ani, corupere sexuală a minorilor față de un minor de 16 ani, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată față un minor de 13 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat în perioada septembrie 2018-februarie 2022, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de un alt minor tot de 13 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat din septembrie 2020 până în februarie 2022, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de un minor de 14 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat din septembrie 2020 până în februarie 2022.
Anchetatorii au precizat că individul atingea adolescenţii pe fese, pe picioare și în zonele inghinale.
Sechestru pe avere
Deocamdată, profesorul de Limba română s-a ales cu sechestru asigurator pe avere. Judecătoria Medgidia a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii sechestrului asigurător luate prin ordonanța procurorilor din data de 21.02.2022, asupra sumelor de 129.146 de lei și 12.465 de euro ale inculpatului. Acestea sunt sechestrate în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune (daune morale) și a garantării executării cheltuielilor judiciare.
Judecătorii au respins cererea lui Ciorogaru de ridicare sau restrângere a măsurii asigurătorii.
Hotărârea instanței nu este definitivă, așa că a fost contestată de profesor miercuri, 14 decembrie a.c.
Acesta este, în continuare, arestat preventiv, Judecătoria Medgidia constatând, iar, legalitatea şi temeinicia acestei măsuri, pe care a menţinut-o până la o nouă verificare, cel târziu la data de 10.02.2023.
Instanța a respins ca neîntemeiată cererea inculpatului, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blândă (arestul la domiciliu, controlul judiciar sau controlul judiciar pe cauțiune).
Și această hotărâre, executorie, a fost contestată de profesorul constănțean, în data de 14 decembrie a.c.
Liliana BELCIUG, Valentin ISPAS