Un scurtcircuit electric, cauza probabilă a tragediei în care și-au pierdut viața 7 pacienți în Spitalul de Infecțioase din Constanța: se așteaptă confirmarea expertizelor de laborator!

0
1236
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media
Un scurtcircuit este cauza probabilă a incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia au pierit mai mulți pacienți. Anchetatorii susțin că la stația de distribuție a oxigenului a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța s-ar fi folosit dispozitive neprotejate corespunzător producătoare de scântei. Aceasta este doar una dintre numeroasele deficiențe găsite de pompieri în urma controalelor la spitalul cuprins de flăcări la începutul lunii octombrie.

Un scurtcircuit electric produs într-un salon al Compartimentului de Terapie Intensivă ar fi principala ipoteză, iar specialiștii așteaptă confirmarea expertizelor de laborator. În urma unor verificări amănunțite s-a constatat o serie de nereguli, instalația electrică precară, iar tuburile de oxigen ar fi fost depozitate necorespunzător.

Andrei Baciu, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, a recunoscut că sunt probleme în spitalele din România, dar că pe moment lupta anti-COVID este pe primul loc. Până în acest moment, nu există un raport final nici în cazul incendiilor de la spitalele din Neamț și București.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.