Un șofer vitezoman, care a rămas fără permis pentru trei luni, a încercat să convingă instanța că e nedreptățit: „Eram în mașină cu o persoană care nu suportă viteze mari“

0
40092

Un șofer a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile, deoarece a fost depistat când rula cu mașina cu o viteză de 106 km/h în localitate. Însă, el a încercat să scape mai ușor, prezentându-le judecătorilor o variantă… amuzantă.

În fapt, prin procesul-verbal din data de 6.07.2021, s-a reținut că șoferul în cauză a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Sud, cu viteza de 106 km/h (limita de 50 km/h), abaterea fiind constatată de aparatul radar.

Șoferului i-a fost aplicată sancţiunea principală a amenzii contravenționale în cuantum de 1.305 lei (9 puncte-amendă x 145 lei), precum şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Însă, șoferul a contestat procesul-verbal de contravenție în instanță, la Judecătoria Constanța.

Acesta arătat că, deși este posibil să fi depășit viteza legală, este exclus să fi avut viteza pe care a reținut-o organul constatator în procesul-verbal, anume viteza de 106 km/h, având în vedere că în habitaclu se afla și un coleg de-al său care are probleme de sănătate și care nu suportă viteze mari.

Instanța a analizat cauza și a constatat că susţinerea petentului potrivit căreia nu a circulat cu o viteză de 106 km/h nu este reală, fiind contrară înregistrării efectuate de aparatul radar. De altfel, susținerea petentului nu a fost sprijinită de niciun mijloc de probă.

Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul (…) în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Județean Constanţa, cu sediul în Constanţa, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa“, potrivit minutei judecătorești din data de 13 aprilie 2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.