Un spital de pediatrie va fi construit de sirienii de la Mahmud Impex, lângă cimitir

0
2736

Primăria Constanța a eliberat miercuri, 9 iunie a.c., două certificate de urbanism, pentru construirea unui spital privat de pediatrie în Palazu Mare. Acesta va avea și heliport.

Mahmud-Impex plănuiește încă din 2011 să construiască un spital în Palazu Mare, lângă cimitirul musulman. La solicitarea firmei constănțene, 25 de consilieri locali au aprobat atunci, pe 8 iulie, un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei unități medicale cu regim de înălțime D+P+4E, pe trei parcele cumpărate de societatea comercială în 2004, în suprafață totală de 2.003,73mp.

Miercuri, 9 iunie a.c., Mahmud-Impex a obținut de la Primăria Constanța, două certificate de urbanism pentru construirea unui spital cu specialitatea pediatrie, amplasare heliport, împrejmuire teren și organizare de șantier. Cetățenii sirieni nu s-au hotărât încă dacă acesta va fi ridicat în regim izolat sau cuplat pe cele trei parcele din Palazu Mare (VN390/2/2, VN390/2/3 și VN389/6), de aceea au primit două documente. Certificatele sunt valabile până în iunie 2023.

Mahmud-Impex S.R.L. are ca domeniu principal de activitate „activități în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor), fiind cunoscută pentru comerțul cu animale vii, oi și vaci în general.

Asociații săi sunt cetățenii sirieni Chwihnie Mahmoud (50%), Chwihnie Ahmad (30%) și Chouihna Abdullah (20%). În 2020, firma nu a avut activitate, dar a realizat un profit net de aproximativ 5 milioane de lei, având un număr mediu de 36 de angajați.


Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.