Noul proiect imobiliar al grecului împrumutat de Mazăre cu 600.000 de euro nu a fost contestat

0
2127
foto cu rol ilustrativ

Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului cu privire la Planul Urbanistic de Detaliu propus de S.C. Europroiect S.R.L., în vederea construirii unui bloc și dotări pe malul Lacului Siutghiol, în zona Campusului universitar.

În luna mai a.c.,  Europroiect S.R.L. a demarat procedura informării și consultării publicului cu privire la un Plan Urbanistic de Detaliu necesar pentru realizarea unui ansamblu de trei locuințe colective și dotări conexe, dintre care două construcții unifamiliale sunt edificate pe strada Cuarțului, în zona Campusului universitar. Astfel, vilele vor fi transformate în blocuri și va mai fi construit unul, între ele, și un imobil P+1 cu funcțiuni diverse, conexe locuirii: alimentație publică, comerciale, birouri etc.

Pe tot parcursul consultării publice nu s-au depus solicitări de către persoanele interesate, care să vizeze reglementările propuse, susține arhitectul-șef al Primăriei Constanța, Mihai Leu.

Cele două imobile existente au o suprafața la sol de 807mp și suprafața desfășurată de 2.540 mp, iar regimul de înălțime este P+2E+3Retras. Prin P.U.D. se dorește extinderea acestora la P+3E și transformarea în blocuri.

Noul bloc de pe terenul de 11.414mp va vea tot trei etaje, iar clădirea P+1 va fi ridicată la nord de cea de-a doua vilă deja construită.

Astfel, suprafața desfășurată a construcțiilor propuse este de aproximativ 13.300 mp, iar proiecția lor la sol, de aproximativ 3450 mp

Amenajarea locurilor de parcare se va realiza în interiorul proprietății private a Europroiect S.R.L., în două zone, una în proximitatea limitei nordice de proprietate, cu acces direct din strada Cuarțului, și una în zona sudică a amplasamentului, cu acces direct tot din strada Cuarțului.

În Memoriul justificativ al acestui P.U.D., coordonatorul său, Mihaela Pușnava, de la Agorapolis S.R.L., susține că minimum 40% din totalul locurilor de parcare aferente locuințelor colective vor fi prevăzute în spații acoperite (spații exterioare – pergole sau spații interioare). Și că se va asigura un procent de spațiu verde de minimum 30% din suprafața terenului, iar minimum 2/3 din suprafața de spațiu verde va fi asigurată pe teren natural.

Europroiect S.R.L. are ca asociați pe grecii Antonios Gioxas (60% din părțile sociale) și pe Ioannis Skantzikas (40%), care sunt și administratorii săi. Firma ce are ca principal obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“ a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 11,9 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei, având un număr mediu de 27 de angajați.

Europroiect deține și Hotel Arion de pe strada Lirei, din Poarta 6.

Ioannis Skantzikas este cunoscut la Constanța ca un apropiat al fostului primar Radu Mazăre, care l-a și împrumutat cu 600.000 de euro.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.