Un val de aer siberian lovește România: temperaturi extrem de scăzute

0
531
sursa foto: observatornews.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 11 – 24 ianuarie a anului curent. Potrivit specialiștilor, de joi, 14 ianuarie un val de aer extrem de rece va ajunge în România, ceea ce va duce la nopți și dimineți geroase în toată țara.

O masă de aer rece, de origine siberiană, va pătrunde pe teritoriul țării noastre începând de joi, avertizează specialiștii, iar valorile pot coborî sub minus -18…-20 de grade Celsius, mai ales în depresiuni.

Vremea 11 – 24 ianuarie 2021 în Dobrogea

Până în 14 ianuarie nu se întrevăd variații semnificative în evoluția temperaturii, astfel media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar minimele de 0…2 grade în primele două nopți, apoi de aproximativ -1 grad. Și în această regiune vremea se va răci și va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de -5…-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade.

După acest interval, este estimată o încălzire treptată, astfel temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0…2 grade și minime în jur de -4 grade.
Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ în primele zile ale intervalului. Ulterior vor mai fi posibile precipitații, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.