Undă verde pentru ansamblul rezidențial pe care 3D American Style Development SRL o va edifica pe malul Lacului Siutghiol

0
258
Sursa foto: Facebook/Baricada Verde

Societatea 3D American Style Development S.R.L. intenționează să edifice mai multe imobile de locuințe colective pe malul Lacului Siutghiol, municipiul Constanța. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis acordul de mediu în ceea ce privește proiectul.

Precizăm că în zona Lacului Siutghiol (lot 2 + lot 3 + lot 4 +careu X- lot 9, lot 1), lot 17 din municipiul Constanța societatea 3 D American Style Development S.R.L. dorește să construiască un ansamblu de imobile în regim de înălțime D+ P + 4 Etaje, locuințe colective, iar faza de împrejmuire teren și organizare de șantier, investiția și recepția se vor realiza în etape.

Referitor la această investiție, Primăria municipiului Constanța a emis, în luna mai a anului curent, Certificatul de Urbanism cu numărul 1463 în vederea dezmembrării unui teren pe malul Lacului Siutghiol, pe amplasamentul unde se va concretiza proiectul ansamblului rezidențial.


Totodată, în anul 2019, Primăria Constanţa a emis certificate de urbanism ce constau în „Construire ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare de şantier în incinta parcelei“. Investiţia se realizează în zona lacului Siutghiol, Lot 2+Lot 3+Lot 4+careul X-Lot 9., și un act de urbanism necesar dezmembrării unui teren în suprafaţă de 116.724 mp. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2742, care constă în următoarele: „Dezmembrare teren în suprafaţă de 116.724 mp, în 10 loturi: lot 1 – 13.440 mp, lot 2 – 3.641 mp, lot 3 – 511 mp, lot 4 – 451 mp, lot 5 – 7.905 mp, lot 6 – 2.195 mp, lot 7 – 7.183 mp, lot 8 – 47.279 mp, lot 9 – 30457 mp, lot 10 – 3.662 mp“. Terenul are număr cadastral 213272 şi este situat în Constanţa.

Societatea a mai obținut în  cursul anului trecut nu mai puțin de 16 certificate de urbanism în scopul obținerii autorizației de construire pentru următoarele proiecte: ansamblu de 33 locuințe individuale de tip izolat P+3E; construire ansamblu de locuințe colective S+ P+4E; construire ansamblu de 9 locuințe individuale de tip izolat P+3E; construire ansamblu de 20 locuințe individuale de tip izolat P+3E; construire ansamblu de 32 locuințe individuale de tip înșiruit P+2E; construire ansamblu birouri 2S+P+14E; construire ansamblu de 17 locuințe individuale de tip izolat P+2E; construire ansamblu de 21 locuințe individuale de tip izolat P+3E; amenajare drum (carosabil și pietonal) și trasare rețele utilitare (apă, canalizare, electricitate, gaze, telecomunicații); construire spital cu 6 etaje.

Pentru această societatea, în cadrul Consiliui Local Municipal s-a votat în luna iulie a anului curent un protocol ce constituie colaborarea dintre primărie și investitor, în ceea ce privește realizarea unor căi de acces, care odată cu finalizarea lor vor deveni căi publice și vor face parte din domeniul public al municipiului Constanța.

Concret, investitorul se obligă să amenajeze pe cheltuiala sa drumurile de acces către drumul public care se află în domeniul public al orașului Ovidiu, așa cum acesta a fost configurat prin PUZ Palazu Mare III. Totodată, prin protocol, municipiul Constanța se obligă să predea, amplasamentul pe care vor fi edificate viitoarele drumuri publice către investitor, acestea urmând să intre în domeniul public al municipiului Constanța, după recepția lucrărilor.

Societatea 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012, având sediul pe strada Tudor Arghezi, numărul 11 E din Sectorul 2 al Capitalei. Asociații societății sunt Dafi Consult Invest SRL, cu 5% din capitalul social, Grinberg David Dudu, cu 35% din capitalul social, Moisoiu Anastasiu Dănuţ Nicuşor, cu 20% din capitalul social, Shoshan David, cu 40% din capitalul social. Administratorii firmei sunt Popescu Nicoliţa-Narcisa,  Grinberg David Dudu și Shoshan David.

Potrivit Registrului Comerțului, cifra de afaceri raportată în anii 2019, 2020 este 0 cu datorii ce în anul 2020 se ridică la suma de 11.798.880 lei.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.