Undă verde pentru construirea unui hangar de mentenanță pentru aeronave, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

0
332

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu este al doilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Condă de la Otopeni, iar acest lucru îi determină reprezentanții săi să atragă cât mai multe investiții. Una dintre acestea este proiectul pentru construirea unui hangar-parcare și mentenanță aeronave, proiect pentru care Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Hangarul va avea o suprafață construită totală de 5605,75 mp și o înălțime utilă de minimum 15,00 m. Construcția va fi compusă din următoarele compartimente: hală parcare aeronave – cu o capacitate de parcare de minimum două aeronave cod B și C și anexă tehnică – în care se vor regăsi o serie de spații tehnice și funcționale (ateliere de reparații, camere de depozitare a pieselor de schimb, birouri, săli de prezentare și ședințe, grupuri sanitare, vestiare, camere tehnice etc).

Realizarea obiectivului de investiţii ar aduce aeroportului, respectiv Judeţului Constanta şi a regiunii Sud-Est următoarele beneficii: asigurarea unei game diversificate de servicii, fapt ce ar contribui direct la dezvoltarea accentuată a aeroportului; asigurarea infrastructurii necesare mentenanţei aeronavelor; creşterea locurilor de muncă; atragerea de noi companii aeriene pe aeroport; contribuţia semnificativă la dezvoltarea regională, prin atragerea de investitori care necesită conexiuni rapide ale Judeţului Constanta cu ţările din care provin.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.