Unele spitale din Constanța nu vor mai fi dedicate tratării pacienților COVID

0
468
Spitalul Mangalia

În județul Constanța, duminică, 30 mai a.c., într-o singură localitate se mai înregistra o incidență a cazurilor COVID-19 de peste 2/1.000 de locuitori: Mircea Vodă. Foarte multe nu au niciun bolnav infectat cu SARS-CoV-2. În municipiul Constanța, au fost confirmate doar 97 de cazuri în ultimele 14 zile, așa că incidența este de 0,31/1.000 de locuitori. Din acest motiv, unele spitale din județul Constanța nu vor mai fi dedicate tratării pacienților COVID-19.

„Am avut o videoconferință cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, în care s-a discutat această problemă. Și noi ne dorim ca spitalele unde nu mai sunt pacienți COVID, pentru că nu mai sunt mulți în județul Constanța, să revină la specialitățile anterioare.

Spitalul Mangalia va reveni, Spitalul de Pneumoftiziologie, inițial noi doream tot, dar conform indicațiilor ministerului, va păstra câteva paturi.

Spitalele vor trata specificul și specialitățile pe care le au, dar vor trebui să aibă în vedere și zone, spații pentru a putea trata pacienți COVID.

Într-o săptămână, maximum două situația se va reglementa, în sensul că vor fi unele spitale din județul Constanța vor trece și vor reveni la specialitățile anterioare“, ne-a declarat Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Astfel, din fericire, am ajuns în acest punct în care unitățile sanitare vor reprimi toți bolnavii care au nevoie de îngrijire.

„Este un lucru firesc care trebuie să se întâmple deoarece nu putem să ținem o unitate sanitară goală, fără pacienți și, pe de altă parte, să fie pacienți cu alte afecțiuni, care au nevoie și nu au unde să se adreseze“, a concluzionat directorul D.S.P.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.