Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional. Ministerul Energiei: Luni este programată funcţionarea la puterea nominală

0
26
Centrala nucleară de la Cernavodă. FOTO: Alexandra VASILE

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional iar în cursul zilei de luni este programată funcţionarea la puterea nominală, a anunțat Ministerul Energiei.

Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă cu toţi cei implicaţi în rezolvarea provocărilor apărute la nivelul Sistemului Energetic Naţional, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din zona de sud-est a României.

Mulţumirile mele se îndreaptă către echipele de intervenţie care şi-au făcut datoria în condiţii dificile. Enel, Transelectrica şi ceilalţi operatori implicaţi au acţionat cu profesionalism şi promptitudine. Sistemul energetic naţional şi-a dovedit capacitatea de a funcţiona în condiţii corecte în situaţii extreme, cu rafale de vânt care au depăşit 100 km/h.

Problemele apărute au fost locale, nepunând în pericol stabilitatea sistemului energetic naţional. În mod special le mulţumesc specialiştilor de la Nuclearelectrica pentru resincronizarea Unităţii 1 într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de mâine (luni, n.r.) fiind programată funcţionarea la puterea nominală“, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali, precizează Ministerul Energiei.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.