Unul din frații “Băncuță”, membru al clanului cu același nume, pus în libertate într-un dosar de omor

0
2476

Un membru al clanului brăilean “Băncuță”, aciuat la Constanța în urmă cu mai bine de zece ani, a fost pus în libertate de Tribunalul Constanța, unde a stat în arest preventiv, într-un dosar de omor. Judecătorii au stabilit că acesta poate fi pus în libertate, cu respectarea unor condiții, nefiind considerat pericol public și nici nu există suspiciunea că va repeta această faptă, deși, la un simplu search de Google, numele de ”Băncuță” din Brăila este asociat, în mare parte, cu scandaluri similare.

Mai exact, Tani Fidis Băncuță, zis “Tancu”, împreună cu fratele său, Neculai Vasile, sunt acuzațși că au agresat un bărbat, în vara anului trecut, într-un club din Mamaia, folosind un cuțit. Medicii legiști au stabilit, atunci, că prin aplicarea loviturilor în zona gâtului, victimei i-a fost pusă viața în pericol, motiv pentru încadrarea juridică a faptei a fost ”tentiva de omor”.

Trecând peste alte aspecte, cei doi brăileni deveniți constănțeni, fii lui “Cocoș Băncuță”, patronul fostului restaurant “Cocoșul de Aur” din Brăila, au fost reținuți, apoi arestați. Luni, 21 decembrie, instanța a decis punerea în libertate a lui Tani Fidis Băncuță și continuarea cercetărilor cu inculpatul în stare de libertate, bineînțeles cu respectarea unor condiții. Fratele său, în schimb, Neculai Vasile, zis “Eminescu”, va rămâne în arest pentru următoarele 60 de zile. Decizia poate fi contestată în 48 de ore.

Referitor la fapta în sine, aceasta s-a petrecut într-un club plin cu oameni, în văzul tuturor, stârnind panică. Cei doi au lovit victima de mai multe ori cu un obiect dur, atât în cap, cât și în spate, apoi unuld intre ei l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului.

După incident, cei doi au dispărut pentru o vreme, iar la domiciliul acestora au avut loc percheziții. În cele din urmă au ajuns în arest, apoi în noiembrie 2019, au fost trimiși în judecată pentru omor sub forma tentativei.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.