UPDATE. Crimă oribilă la Constanța: și-a omorât cumnata cu 40 de lovituri de cuțit

0
10270
FOTO CU ROL ILUSTRATIV

O femeie a fost omorâtă în urma unor certuri în familie. Cel care i-a pus capăt zilelor este chiar cumnatul ei. Incidentul ar fi avut loc duminică, 19 septembrie a.c, în cartierul Medea din Constanța.

Potrivit unor surse, este vorba despre o femeie de 32 de ani, care a fost agresată de un bărbat de 41 de ani. Potrivit unor surse, s-ar părea că, într-un acces de furie, individul a pus mâna pe cuțit și i-a aplicat cumnatei sale mai multe lovituri.

Femeia nu a putut fi salvată, în ciuda eforturilor medicilor, iar bărbatul a fost reținut, sub acuzația de omor calificat, fiind depus în Arestul IPJ Constanța.

Cum s-a întâmplat

Potrivit unor surse judiciare, totul a pornit de la o ceartă în familie. Mai exact, individul s-a certat cu concubina sa din cauza casei în care locuiau, casă moștenită de la părinții ei. La un moment dat, cearta a degenerat, iar sora femeii (victima – n.r.) a sfătuit-o pe aceasta să plece de la el împreună cu copilul minor, având posibilitatea să vândă imobilul, iar noul proprietar, la rândul lui, va avea mijloace legale să îl evacueze.

În acel moment, bărbatul de 41 de ani a pus mâna pe un cuțit, cu care i-a aplicat victimei circa 40 de lovituri la nivelul toracelor și membrelor superioare.

De la prima lovitură de cuțit, sora victimei – concubina individului, a fugit imediat la un magazin din zonă, cerând ajutor. Nici nu a ajuns acasă că bărbatul a ieșit în mijlocul străzii și striga în gura mare: „Na, mai vinde casa acum!

În scurt timp de la producerea oribilei crime, bărbatul a fost reținut, fiind acuzat de omor calificat.

La momentul mediatizării acestei știri, procurorii întocmeau propunerea de arestare preventivă.

UPDATE. Prin ordonanţa din data de 19 septembrie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.D., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore luni, 20 septembrie a.c.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 17.00, în cursul unui conflict spontan, în care victima intervenise în sprijinul surorii ei (concubina inculpatului, de care aceasta dorea să se despartă), în locuinţa sa din Constanța, inculpatul a ucis-o pe victima S.N.A., pe care a înjunghiat-o cu cuţitul în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor în mod repetat. Astfel, i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi înjunghiate, leziuni ce au dus la moarte, prin acţiunea sa de violenţă agresorul dând dovadă de cruzime faţă de victimă.

Luni, 20 septembrie a.c., procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.