VIDEO/GALERIE FOTO. UPDATE. Arde o navă în Portul Constanța!

0
2065
Nava în pericol a fost remorcată în Portul Constanța. FOTO FOCUS PRESS

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanta intervin în Portul Constanța.

Arde un vapor încărcat cu mai multe containere, în Dana 52. Cel mai probabil incendiul a pornit din sala motoare, de unde iese foarte mult fum.

Nava este remorcată către cheu.

ISU Dobrogea intervine cu patru autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială de decontaminare şi patru echipaje SMURD. De asemenea, Oil Terminal a trimis o autospecială.

UPDATE. „În jurul orei 11.00, am fost anunțați de către dispeceratul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare cu privire la faptul că o navă care se afla în acvatoriul Danei 52 din Portul Constanța a suferit avarii la sala motoare, aceasta fiind inundată cu fum.

Din primele momente, au fost alertate patru autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială CBRN, trei SMURD tip B, un SMURD tip C, o autospecială transport personal și victime multiple, cu un total de 40 de pompieri.

La fața locului a fost prezentă și o autospecială de stingere de la un serviciu privat.

Misiunea a fost coordonată de către inspectorul-șef al ISU Dobrogea, la fața locului fiind prezent și prefectul județului Constanța.

La momentul sosirii acesteia la mal, incendiul fusese lichidat de către echipajul navei, iar un echipaj de intervenție din cadrul ISU a urcat la bordul aceasteia și a acționat pentru înlăturarea tuturor efectelor negative.

În acest timp, la cheu a fost făcut dispozitiv pentru asigurare măsuri PSI.

Din fericire, în urma incendiului nu au existat victime“, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE. Incendiul a fost lichidat la ora 14.55. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric la tabloul de comandă și control electric din sala motoare. Au ars cabluri electrice, sala motoare având aproximativ 80 mp.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.