UPDATE. Răsturnare de situaţie: salvamarul din Costineşti, care susţine că a fost agresat de un poliţist, este cercetat pentru ameninţare!

1
4616

Un poliţist aflat pe plaja din Costineşti a fost acuzat că l-ar fi agresat si amenintat pe coordonatorul echipelor de salvamari din această staţiune, nemulţumit că i-a dat copiii afară din apă.

Incidentul s-a întâmplat joi seara, în jurul orei 18, când şeful-salvamar a observat 2 copii nesupravegheaţi în apă, în condiţiile în care era arborat steagul galben. Acesta i-a scos ușor, cu frumosul, “moment în care a apărut un individ care a început să ameninţe”, susţine salvamarul.

“S-a legitimat, s-a prezentat ca fiind comisar de poliţie, după care mi-a spus că nu îi spun eu lui ce să facă pe plajă, că dacă da el un telefon, o să fiu dat afară. Eu îi spusesem să nu lase copiii nesupravegheaţi în mare! Apoi, când a văzut că-l filmez, m-a lovit peste telefon”, a declarat, în exclusivitate pentru Focus Press, Bogdan Ghimboaşe, coordonatorul echipelor de salvamari din Costineşti.

Mai departe, poliţistul aflat ca simplu turist pe litoral a dat şi el un telefon la 112, unde a repetat faza precum că e poliţist, a mai precizat salvamarul.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă care l-a invitat pe poliţist la sediu.

Salvamarul a precizat că va depune plângere împotriva poliţistului, pentru agresiune.

UPDATE, ce spun oamenii legii:

“Joi, 22 iulie, în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o plajă din stațiune are loc un conflict, iar un bărbat ar fi fost amenințat. La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă, formată din polițist al Poliției stațiunii Costinești și jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă “Tomis”, care a identificat persoanele implicate. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, fiind continuare verificările în vederea stabilirii situației de fapt. Menționăm faptul că persoanele implicate și-au rezervat dreptul de a depune plângere penală în termenul legal“, a transmis IPJ Constanţa.

De precizat că cel cercetat pentru ameninţare este salvamarul. Oamenii legii consideră că acesta l-a ameninţat pe poliţist, şi nu invers.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.