Peste 350 de turiști și constănțeni, amendați în Mamaia deoarece și-au parcat mașinile pe iarbă: 29 dintre ele au fost ridicate

0
446

În perioada 23 mai – 21 iulie a.c., polițiștii locali au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto de pe strada Caraiaman nr. 1.

Din ce în ce mai des în ultima vreme, spațiile verzi s-au transformat în parcări publice, evident fără plată. E sezonul vacanțelor, iar turiștii care vin la mare sunt surprinși și nemulțumiți de tarifele de parcare, așa că dacă pot, își parchează mașina pe iarbă.

Polițiștii locali constănțeni susțin, însă, că sunt la datorie și aplică amenzi, care sunt usturătoare: între 400 și 800 de lei, pentru persoane fizice, și între 500 și 2.500 de lei, pentru persoanele juridice.

În plus, dacă aceștia ridică și mașinile, acestea pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute de H.C.L.M. 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

„Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu.

Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării, conform Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4.000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1.150 au fost închiriate.

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.