UPDATE. Viceprimarul Cocargeanu: „Eu am fost ales de cetățeni în Consiliul Local, nu sunt subordonat primarului“

0
197

Consiliul Local Municipal Constanţa va vota vineri, 26 mai 2023, eliberarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar și vacantarea acesteia.

Ca reacție la proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac, viceprimarul USR se declară uimit că edilul-șef dorește ca el să elibereze funcția din cauza votului său în Consiliul Local.

„Motivele mi se pare incredible: adică dacă primești funcția asta nu mai ai drept la vot. Nu mai ai dreptul să votezi cum consideri că e bine pentru cetățeni în Consiliul Local.

Cu ocazia asta, se oficializează relația PNL – PSD din Consiliul Local. Pe care unii nu o recunosc, dar noi susținem, de mai mult timp, că așa e.

Vedem și votul de mâine (26.05.2023 – n.r.). Eu știu că trebuie să fie temeinic motivul pentru a cere eliberarea din funcție și să fie legat de activitatea de viceprimar, nu de activitatea de consilier local. Eu am fost ales de cetățeni în Consiliul Local, nu sunt subordonat domnului primar“, ne-a declarat Florin Cocargeanu.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de primarul Vergil Chițac, se menționează că acesta propune eliberarea din funcția de viceprimar a lui Florin Cocargeanu deoarece a votat împotrivă sau s-a abținut, în Consiliul Local, în cazul unor proiecte de hotărâri, cum ar fi aprobarea contractării unui împrumut de peste 253 de milioane de lei, pentru derularea unui proiecte cu fonduri europene.

În plus, prin activitatea pe care a desfășurat-o și atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele primarului Constanței, Cocargeanu, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanța, ar fi încălcat prevederile art. 222 „Buna-credință și fidelitate“ din OUG nr. 57/2019.

UPDATE. Viceprimarul USR Florin Cocargeanu a transmis o declarație oficială mass-media:

„Prin decizia sa, primarul Vergil Chițac și PNL vor oficializa coaliția toxică cu PSD și la Constanța. Nu va mai fi nevoit să poarte discuții cu PSD în spatele ușilor închise. Acum va putea să apară cu ei și în poze!

În mod halucinant, motivarea lui Vergil Chițac este identică cu cea din luna martie: faptul că nu am votat, așa cum și-a dorit el, pentru îndatorarea orașului cu 250 de milioane de lei și pentru «atitudinea pe care am manifestat-o față de inițiativele sale».

Deci revocarea este solicitată în baza activității mele în calitate de consilier local – funcție pe care o dețin în urma voturilor acordate de constănțeni – și a faptului că nu am fost de acord cu proiectele aberante sau care au deservit interese ale unor șefi din PSD (cum ar fi vânzarea a 850 de mp de plajă din Mamaia).

Niciun reproș și nicio legătură cu activitatea sau respectarea atribuțiilor de viceprimar.

Este, înainte de toate, o confirmare a trădarii voturilor constănțenilor, care și-au dorit un oraș scăpat de PSD și de toate încrengăturile corupte ce au prins rădăcini vreme de mai bine de 20 de ani. Vergil Chițac demonstrează, din nou, nu doar că are apucături dictatoriale și că nu cunoaște cum funcționează o administrație publică, ci și faptul că NEAGĂ voturile a zeci de mii de constănțeni care, în 2020, au pus ștampila pe USR.

Acest om crede că mă pedepsește pe mine sau USR-ul când, de fapt, prin incompetența și aroganța sa, el pedepsește, în fiecare zi, Constanța și pe toți constănțenii care, în număr tot mai mare, îi cer demisia“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.