UPDATE. Chiţac vrea să îl schimbe pe Cocargeanu din funcţia de viceprimar – DOCUMENT!

0
348

Consiliul Local Municipal Constanţa este convocat în ședință ordinară vineri, 26 mai 2023, ora 12.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de videoconferință.

Ordinea de zi a fost suplimentată cu încă un punct, care se referă la schimbarea din funcţie a viceprimarului din partea USR, Florin Cocargeanu.

Documentul poate fi consultat aici:

Anterior, edilul-şef îi retrăsese atribuţiile lui Florin Cocargeanu – detalii: https://focuspress.ro/primarul-vergil-chitac-i-a-retras-atributiile-lui-florin-cocargeanu/

UPDATE. Viceprimarul USR Florin Cocargeanu se declară uimit că primarul Vergil Chițac dorește ca el să elibereze funcția pentru votul său în Consiliul Local.

„Motivele mi se pare incredible: adică dacă primești funcția asta nu mai ai drept la vot. Nu mai ai dreptul să votezi cum consideri că e bine pentru cetățeni în Consiliul Local.

Cu ocazia asta, se oficializează relația PNL – PSD din Consiliul Local. Pe care unii nu o recunosc, dar noi susținem, de mai mult timp, că așa e.

Vedem și votul de mâine (26.05.2023 – n.r.). Eu știu că trebuie să fie temeinic motivul pentru a cere eliberarea din funcție și să fie legat de activitatea de viceprimar, nu de activitatea de consilier local. Eu am fost ales de cetățeni în Consiliul Local, nu sunt subordonat domnului primar“, ne-a declarat Florin Cocargeanu.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de primarul Vergil Chițac, se menționează că acesta propune eliberarea din funcția de viceprimar a lui Florin Cocargeanu pentru că acesta a votat împotrivă sau s-a abținut, în Consiliul Local, în cazul unor proiecte de hotărâri, cum ar fi aprobarea contractării unui împrumut de peste 253 de milioane de lei, pentru derularea unui proiecte cu fonduri europene.

În plus, prin activitatea pe care a desfășurat-o și atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele primarului Constanței, Cocargeanu, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanța, ar fi încălcat prevederile art. 222 „Buna-credință și fidelitate“ din OUG nr. 57/2019.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.