Zeci de elevi ai Școlii “Ferdinand”, în vizită la Polaris

0
63

Reprezentanții Polaris și-au început ziua de ieri alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 43 “Ferdinand” , coodonați de învățătoarea Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana.

În cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”, copiii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează zilnic. Mai exact, copii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

𝑰𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂ți𝒊 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒍𝒆-𝒂𝒖 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕

Deșeurile care sunt transportate la stație, nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită din amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu se pot recicla pentru că nu au fost colectate corect. Deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori. PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatori finali.


𝑭𝒐𝒍𝒊𝒂 𝑳𝑫𝑷𝑬 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕ă, 𝒍𝒂 𝒔𝒕𝒂ț𝒊𝒆, î𝒏 𝒔𝒂𝒄𝒊 𝒎𝒆𝒏𝒂𝒋𝒆𝒓𝒊, 𝒂𝒔𝒕𝒇𝒆𝒍 𝒆𝒍𝒆𝒗𝒊𝒊 𝒂𝒖 𝒑𝒖𝒕𝒖𝒕 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒂 𝒄𝒖𝒎 𝒔𝒆 î𝒏𝒄𝒉𝒊𝒅𝒆 𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄.

Pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurător.

Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili. Mulțumim pentru vizită elevilor și cadrelor didactice!”, susțin reprezentanții Polaris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.