USR Agigea a solicitat prefectului organizarea refendumului pentru demiterea primarului Cîrjaliu

0
68

USR Agigea a depus, la Prefectura Constanța, semnăturile strânse pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului Cristian Cîrjaliu.

Echipa USR Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu. După mai multe luni, au fost strânse 2.000 de semnături, depășindu-se, astfel, numărul de 1.800 de semnături necesare pentru declanșarea acestei proceduri.

Vineri, 24 septembrie 2021, la ora 10.30, USR Agigea și USR Constanța au înregistrat, la Prefectura Constanța, semnăturile strânse și au solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului PSD. Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform OUG 57/2019, art. 162.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de șase luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de Instituția Prefectului“, a declarat consilierul local USR Agigea, Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

Prezentă la acest eveniment, Anca Dragu, președintele Senatului României, a afirmat că inițierea acestui referendum dovedește că voința cetățenilor contează: „Cetățenii din Agigea au nevoie de un primar care să le apere interesele, nu de unul care se ocupă de afacerile sale personale, cum este cazul actualului primar PSD. Am toată convingerea că această procedură va fi finalizată cu succes și că vom vedea în scurt timp o altă față a localității Agigea“.

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a declarat că abuzurile de la Agigea trebuie să înceteze, iar localitatea trebuie redată locuitorilor săi: „Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Autoritățile trebuie să respecte procedurile legale, va trebui declanșat acest referendum, avem așteptarea unei prezențe masive la vot a locuitorilor, pentru ca aceștia să-și redobândească localitatea. Vom sprijini acest demers democratic prin toate mijloacele legale“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.