USR Constanța nu este de acord cu suma alocată din bugetul Constanței pentru proiectul „Promenada Mării Negre”. Viceprimarul Florin Cocargeanu: O să propunem mărirea acesteia

0
317
Florin Cocargeanu

Proiectul inițiat de USR Constanța, Promenada Mării Negre, a primit doar 1.000 de lei din bugetul municipiului pentru anul 2023, conform documentului postat pe site-ul Primăriei Constanța. Consilierii USR Constanța nu sunt de acord cu această sumă și vor propune mărirea acesteia, după cum a precizat, pentru Focus Press, viceprimarul USR Florin Cocargeanu.

„La Promenadă a rămas suma care anul trecut a fost prinsă doar ca linie bugetară. Pur și simplu cred ca a fost preluată copy paste din lista de anul trecut.  Nu suntem de acord cu suma și o sa propunem mărirea acesteia”, a precizat Cocargeanu.

Un alt proiect inițiat de consilierii locali USR Constanța vizează construirea unui parc în Faleză Nord. Acestuia i-a fost alocată suma de 300.000 de lei. „La parcul din Faleză Nord este suma pentru studiul de fezabilitate”, a mai adăugat viceprimarul USR.

Consilierii locali USR Constanța au transmis propunerile pentru alte proiecte, pe care le vor anunța, curând, a mai spus Florin Cocargeanu.

Context:

Proiectul pentru construirea unei promenade de-a lungul coastei orașului a fost adoptat, în Consiliul Local Constanța, în luna februarie a anului 2022.

Unul dintre amendamentele importante propuse de USR Constanţa şi incluse prin vot în Bugetul Local 2022 îl reprezintă actualizarea documentaţiilor pentru construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului.

Promenada Mării Negre presupune crearea unui coridor promenadă pentru pietoni şi biciclisti, facilitarea accesului către plajă pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

De asemenea, proiectul va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spatii verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări de-a lungul noii promenade”, arăta USR Constanța.

Primăria Constanța a publicat, joi, 5 ianuarie 2023, spre consultare publică, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.

Municipalitatea arată că pentru anul 2023, veniturile și cheltuielile bugetului local propuse sunt în cuantum de 1.836.961.000 lei (venituri), adică 373 de milioane de euro și 1.903.789.000 lei (cheltuieli), adică aproximativ 386 de milioane de euro.

În documennt se arată că bugetul pentru 2022, la capitolul venituri, a fost de 1.374.863.000 lei, din care a fost realizat 1.148.864.000 lei. Totodată, la capitolul cheltuieli, în 2022 s-au aloat 1.569.577.000 lei și s-au cheltuit 1.276.737.000 lei.

UPDATE: Consilierii USR Constanța propun mai multe proiecte pentru a fi prinse în bugetul municipiului din acest an. Este vorba despre 18 proiecte, în valoare totală de 5,2 milioane de lei. Printre acestea se află și construirea promenadei Mării Negre.

Elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul de construire a Promenadei Mării Negre. Amintim că este vorba despre amplul proiect al USR Constanţa ce are în vedere construirea unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern la Pescărie, pentru a se asigura un flux de circulație pietonală și pentru bicicliști, cu utilizarea unui design structural și detaliat atent pentru a minimiza impactul asupra mediului. Suma propusă: 250.000 lei”.

Citește și: Consilierii locali USR Constanța propun mai multe proiecte pentru bugetul local din 2023. Cel mai costisitor ar fi cel pentru asigurarea de pază în toate unitățile de învățământ – focuspress.ro

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.