USR Constanța: Vergil Chițac nu s-a consultant cu noi pentru taxa de 50 de lei pentru spațiile verzi

1
741

Consilierii USR Constanța au ripostat după ce în mediul online a apărut informația potrivit căreia, primarul Vergil Chițac le pregătește constănțenilor o nouă taxă. Cea pentru spațiile verzi. Nu au fost consultați și cred că edilul nu a înțeles încă cum trebuie gestionat financiar orașul.

Primarul Chițac dorește impunerea unei taxe de 50 RON/persoană pe an pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș, lansând în dezbatere publică acest proiect.

„În primul rând, primarul nu s-a consultat cu consilierii USR înainte de a creiona un astfel de proiect. Orice impunere/taxare pe care cetățenii ar suporta-o necesită consultare prealabilă înaintării în dezbatere. O familie cu 4 persoane ar plăti 200 RON/an pentru un serviciu pe care Primăria ar trebui să îl asigure deja din fonduri proprii sau din surse atrase de la investitori.

USR se opune acestei taxe pe care cetățenii Constanței ar trebui să o plătească. De ce?

  • Pentru că în Primărie există deja un seriviciu specializat – Serviciul Spații Verzi – care este însărcinat cu aceste lucruri. Dacă acesta este ineficient, ar trebui să avem în față rezultatul unui audit sau unei analize care din care să rezulte concluzii obiective și propuneri de ameliorare.
  • Pentru că Primăria trebuie să se concentreze pe atragerea transparentă de investiții, nu pe instituirea de noi taxe pentru cetățeni.

Daca acestea sunt propunerile primarului Chițac pentru finanțarea întreținerii spatiilor verzi, înseamnă ca acesta ori nu a înțeles cum functioneaza fluxurile bugetare, ori consideră că buzunarele constănțenilor sunt la discreția unei primării învechite ce refuză să se reformeze“ au transmis consilierii USR.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.