USR îi atacă pe liberali: ”Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”

0
29
Sursa foto-Antena3

USR îl atacă dur pe președintele Klaus Iohannis, pe motiv că a amânat consultările pentru numirea unui premier. Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu, a transmis un mesaj către PNL despre refacerea coaliției de guvernare.

Ieri, guvernul Cîțu a PICAT și USR-PLUS a luat act cu surprindere că, deși criza este de mai mult de o lună din cauza acțiunilor pripite ale lui Cîțu, ne-am fi așteptat ca partidele să fie chemate imediat la consultari. Presedintele e si parte din problemă și parte din soluie și trebuie să-și asume acest rol. Cred ca este nenecesar să se mai amâne o săptămână. Nu știu ce crede dânsul că se poate rezolva in aceasta săptămână”, a declarat Ionuț Moșteanu, la Parlament.

Despre Florin Cîțu, liderul USR spune că Florin Cîțu, deși este susținut de Iohannis, „nu este alesul lui Dumnezeu”. 

”Florin Cîțu ne-a dat afară din Guvern. Nu am abandonat guvernarea, am fost dați afară de Florin Cîțu prin încălcarea acordului”. 

În același timp, USR a anunțat că este pentru coaliția guvernamentală PNL-USR-UDMR, dar fără Cîțu premier, „dacă este posibilă refacerea coaliției, dacă președintele o vede ca pe o soluție sănătoasă”.

Pe Florin Cîțu, Klaus Iohannis il sustine. Nu cred ca Florin Cîțu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”, a condiționat din nou liderul USR și a adăugat că „acum un an de zile a avut o mare șansa, a aratat ca nu a putut, a plecat acasa”.

Despre osoluție viitoare dacă nu se va putea reface coaliția de guvernare, USR ia în calcul alegeriel anticipate.

Maine o sa avem un nou Birou Național și o să decidem. În urma discuțiilor din ultima perioadă, dacă nu va ieși o soluție parlamentară majoritară, mergem către anticipate”, a conchis Ionuț Moșteanu, citat de Realitatea.net.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.