Klaus Iohannis: Entuziasmul unora este nejustificat. Criza guvernamentală se rezolvă prin maturitate, nu prin țâfnă

0
179
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul unor declarații de presă, faptul că este nevoie de timp pentru a se mai liniști un pic “apele” pe scena politică după votul de ieri pe moțiunea de cenzură în urma căreia Florin Cîțu și-a pierdut funcția de premier al României.

Klaus Iohannis consideră că “entuziasmul unora este nejustificat“, subliniind că prin “maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă aceasta criză guvernamentală“. 

Am considerat un entuziasm nemotivat cu privire la căderea Guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărâmat un guvern și nu știu ce se întâmplă după aceea. Alții au țopăit să  spună că suspendă președintele. Nu văd ce soluție ar oferi asta. Va crea circ. Alții au venit cu texte că parcă acum s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi cei care au detonat coaliția și a dus la căderea coaliției.

Eu cred că e nevoie de zile bune până când se coboară cu picioarele pe pământ. Este o criză diferită față de altele. Politicienii au ajuns să aibă discursuri anti-toți. Fiecare este împotriva fiecăruia. Doar prin maturitate și nu prin țîvnă se rezolva această criză guvernamentală. Și să fim sinceri cu noi, cineva trebuie să guverneze țara, el se formează cu o majoritate parlamentară.

Am considerat că este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm creat de căderea guvernului se stinge un pic. Urmează să începem discuții așezate, serioase, mature, pentru că altfel, problemele vor deveni din ce în ce mai complicate”, a declarat Iohannis, în declarațția de presă susținută de la Summitul UE-Balcanii de Vest.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.