USR PLUS vrea să continue coaliția, dar fără Cîțu, a spus Dacian Cioloș la Constanța

0
182
Dacian Cioloș la Constanța

USR PLUS nu poate lucra cu premierul Cîțu, a spus Dacian Cioloș aflat în vizită de lucru la Constanța, pentru că nu știe să conducă o coaliție. Se așteaptă ca PNL-ul să își termine campania și să se liniștească spiritele pentru a se putea discuta despre guvernare.

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS a venit la Constanța pentru a discuta cu reprezentanții partidului din zonă în contextul crizei actuale.

„Am ajuns la concluzia că acest prim-ministru nu știe să gestioneze o coaliție. (…) Continuăm coaliția cu PNL dacă sunt și ei de acord să schimbe prim-ministrul. (…) Noi am venit la guvernare să facem niște reforme, multe dintre acestea nu au trecut pentru că am fost blocați. Trebuie să așteptăm să treacă congresul PNL pentru a putea discuta cu aceștia. Dacă acceptă să schimbe premierul o să ne punem la discuții, dacă nu, aceștia vor fi nevoiți să facă coaliție cu celelalte partide. (…) PNL poate să propună un premier, iar dacă nu găsesc candidat de premier, putem să propunem noi. Suntem dispuși să continuăm fără premierul Cîțu“, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a comentat și situația locală, din municipiul Constanța.

„Coaliția funcționează exact așa cum o știți. Nu am alte detalii. Știm că nu funcționează. Primarul nu este de la noi. Când are nevoie de o majoritate vine și o discută și dacă proiectele sunt în regulă iar dacă nu, nu. Din câte am înțeles de la colegi la fel ca la noi în Guvern. Își doresc, declarativ, o majoritate cu noi, USR PLUS, dar deal-urile le fac cu cei de la PSD, atunci când e vorba de dosare mai sensibile“ a subliniat liderul USR PLUS.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.