Zeci de amenzi și un dosar penal într-o singură zi în județul Constanța, rezultatul unei zile a acțiunii poliției „Focus on the road”

1
1217
Polițist cu aparat radar. FOTO IGPR

În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivel european, se desfășoară operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice. În județul Constanța au fost aplicare aproape 100 de sancțiuni într-o singură zi.

În acest context, ieri, 18 septembrie, în intervalul orar 14.00-22.00, polițiștii Serviciului Rutier Constanța și cei ai birourilor și formațiunilor rutiere au desfășurat acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Polițiștii constănțeni le-au reamintit participanților la trafic importanța respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, fiind reținute 27 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, a fost constată o infracțiune la regimul rutier.

Astfel, în jurul orei 16.50, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Ala de pe Aurel Vlaicu nu era beat, doar ocolea gropile si santierele din zona.

    Acum, lasand gluma la o parte, voi va dat seama ca intr-o singura zi au fost luate 22 de permise pt viteza ? Permisul pentru viteza se ia abia la limita + 50.

    Adica astia 22 au mers cu peste 100kmh in localitati. Sau peste 160kmh pe europene. Am vrea si o medie de varsta a celor 22, ca sa intelegem exact de ce se moare pe capete pe strazile noastre.

    Iar astia sunt doar cei care au fost prinsi. Ce se intampla in celelalte 357 de zile cand nu e vreo sarbatoare si politia doarme ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.