USR și PLUS ar merge, în continuare, împreună, deși au avut propuneri separate pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean

0
260

Joi, 12.11.2020, a avut loc prima ședință a noului Consiliu Județean Constanța, ocazie cu care s-au ales și vicepreședinții. Culmea, Alianța USR-PLUS a avut candidați diferiți pentru una dintre aceste funcții, dar nu s-ar fi întâmplat nimic grav, susține USR-istul Petre Enciu. Iar președintele CJC, Mihai Lupu, speră ca această colaborare PNL – Alianța USR-PLUS să continue pe parcursul întregului nou mandat.

Joi, 12.11.2020, consilierii județeni ai USR și PLUS Constanța, deși sunt parteneri și au format o alianță pentru alegerile locale din luna septembrie a.c., au avut opinii diferite și au propus candidați diferiți pentru una dintre funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean. Cu toate acestea, noul vicepreședinte USR ales în urma voturilor aleșilor județeni, Petre Enciu, susține că totul a fost doar o simplă problemă în procedura alianței.

„Nu s-a întâmplat nimic grav cu Alianța USR-PLUS, ea rămâne în picioare, consilerii din partea celor două partide sunt la fel de bine legați. A fost o simplă problemă în procedura alianței, care nu dădea o procedură clară, niște pași clari pentru desemnarea candidatului pentru postul de vicepreședinte. Am decis împreună să mergem cu două candidaturi. Noi suntem o alianță, semnăm un protocol cu colegii de la PNL, în numele Alianței USR-PLUS. Nu considerăm că este vreo tragedie faptul că am candidat cu două persoane. Practic, i-am lăsat pe colegii de la PNL să decidă care dintre cele două nume este mai potrivit pentru funcția de vicepreședinte de Consiliu Județean“, a declarat Petre Enciu.

În completarea și susținerea sa a venit președintele Consiliului Județean Constanța, PNL-istul Mihai Lupu, care a precizat că își dorește ca această alianță USR-PLUS să funcționeze, ca și colaborarea PNL cu aceasta. El consideră că acestea au fost doar mici disfuncționalități în rândul alianței și acestea vor fi armonizate de membrii de la nivel local ai celor două partide.

„Ne dorim să funcționeze această alianță. Vrem ca partenerii noștri să fie lângă noi și noi să ne bazăm pe ei. N-aș vrea să se creadă că PLUS sau USR sunt opțiuni. Noi ne-am dorit să fie un singur candidat și am cerut alianței acest lucru. A fost o evaluare ce a ținut de vot, pentru că nimeni nu a dat un examen să spună eu sunt mai competent sau mai puțin competent decât celelălat. Nu vrem să speculăm politic ce s-a întâmplat azi. Știu că se poate specula politic, dar asta nu e treaba noastră.

În cadrul negocierilor care au existat, prima dată s-a vehiculat numele lui Petre Enciu. Noi suntem oameni de cuvânt și ne respectăm cuvântul. Noi am spus de la bun început că noi avem candidat pe Stelian Gima pentru funcția de vicepreședinte și nu am mai discutat despre lucrul ăsta.

La USR-PLUS poate mai sunt niște lucruri care trebuie să se armonizeze, să funcționeze, dar pe noi, PNL, nu ne interesează lucrul ăsta. Pe noi ne interesează ca această colaborare a noastră să funcționeze, pentru că ne-am asumat toți proiecte comune care, într-un fel sau altul, converg spre aceleași destinații. Cel mai important lucru, l-am spus și în campania electorală, eu îmi doresc ca cei care vor avea mandat din partea Alianței USR-PLUS să vină alături de noi, să participe la administrarea județului Constanța. Noi respectăm ce am spus în campanie, astăzi ne-am ținut de cuvânt și am demonstrat prin votul nostru. Mai departe, micile disfuncționalități care sunt în cadrul Alianței USR-PLUS pot fi armonizate de ei și noi ne bazăm pe un parteneriat pentru următorii patru ani“, a precizat Mihai Lupu.

Noii vicepreședinți ai C.J.C. au făcut primele declarații

După nominalizarea a trei candidați pentru cele două funcții de vicepreședinte al CJC, s-a trecut la vot secret, iar rezultatele au fost de partea lui Stelian Gima (26 de voturi) și Petre Enciu (23 de voturi). Edward Nedelcu, din partea PLUS Constanța, a obținut doar trei voturi.

„Sunt foarte onorat pentru încrederea pe care am primit-o din partea consilierilor județeni și vreau să îi asigur atât pe locuitorii acestui județ, cât și pe colegii din Consiliul Județean că îmi voi pune la dispoziție în acest mandat toată ambiția și priceperea pe care am acumulat-o de-a lungul carierei mele, atât în mediul academic, în inginerie, în mediul privat, în antreprenoriat, pentru a găsi cele mai bune soluții și pentru a elabora cele mai bune proiecte pentru județul nostru. Sunt absolut convins că voi avea o colaborare bună cu președintele Consiliului Județean și cu colegul meu, Stelian Gima, celelălat vicepreședinte, și le mulțumesc consilierilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o astăzi. Cât despre fonduri europene, voi încerca, împreună cu partenerii noștri, să punem cât mai multe puncte în aplicare din programul de guvernare al Alianței USR-PLUS“, a spus Petre Enciu la finalul ședinței.

Și vicepreședintele PNL Stelian Gima a mulțumit consilierilor județeni, și-a prezentat pe scurt experiența și crede că împreună vor demonstra că ceea ce s-a întâmplat pe 27 septembrie a.c. nu a fost o greșeală, că nu vor dezamăgi alegătorii.

„Le mulțumesc în primul rând colegilor din PNL care m-au votat, ca și propunere pentru această funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean. În doilea rând, mulțumesc președintelui și colegilor din Consiliul Județean care au acceptat și mi-au acordat astăzi acest vot nu numai de încredere, dar și de responsabilitate. Se spune că dacă nu faci pace cu trecutul, riști să rămâi într-un război continuu în prezent. După două mandate în administrația locală, unul în Consiliul Local Municipal și al doilea în Consiliul Județean, mandate în care am căpătat foartă multă experiență și am învățat multe lucruri despre ceea ce înseamnă administrație locală, mandate în care am și inițiat proiecte considerate la momentul respectiv de bun augur pentru societatea constănțeană, începând de astăzi tot ceea ce a fost la momentul respectiv ca și propunere, alături de președintele Lupu și de colegul Petre Enciu, și de tot aparatul administrativ al Consiliului Județean și cel legislativ, avem posibilitatea să demonstrăm că ceea ce s-a întâmplat pe 27 septembrie nu a fost o greșeală. Sunt convins că nu vom dezamăgi și vom demonstra că, într-adevăr, ne pasă“, a declarat Stelian Gima.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.