Contradicții: Operatorul de la 112 spune că nu sunt patrule disponibile la Secția 2, IPJ spune că erau 2 patrule în zonă. Cine să-i mai creadă?

0
2515

Ca urmare a incidentului din urmă cu o săptămână, când un bărbat a fost agresat de un individ cunoscut prin Constanța, pe o alee din Tomis Nord, fără ca polițiștii să intervină, deși au fost solicitați prin 112, am cerut lămuriri din partea reprezentanților IPJ Constanța.

Bărbatul respectiv a fost agresat, joi, 5 noiembrie, în jurul orei 21:00, pe o alee din Tomis Nord, când se afla în mașina staționată în fața unui bloc, alături de soția sa. Acesta a declarat, atunci, că, la un moment dat, o persoană pe care o cunoștea (Daniel Rafte – n.r.) i-a deschis portiera și i-a aplicat mai multe lovituri. În acel moment s-a blocat în mașină și a sunat la 112, însă fără succes: i s-a spus că nu erau patrule disponibile ”în acea perioadă”, după cum ne-a relatat chiar victima.

În urma acestui incident, am solicitat informații din partea conducerii IPJ Constanța, cu privire la reacția neașteptată a reprezentanților acestei instituții.

Ce spun reprezentanții IPJ

În urma solicitării noastre, am primit și răspunsul, care pare să se bată ”cap în cap” cu răspunsul operatorului telefonic de la 112:

”La data de 05.11.2020, pe raza de competență a Secției 2 Poliție au acționat, pe schimbul 2 (interval orar 14:00 – 22:00), două patrule, iar pe schimbul 3 (interval 22:00 – 6:00), au acționat trei patrule”.

Deci, la doi pași de Secția 2 nu a putut interveni niciuna dintre cele două patrule disponibile în acel moment.

Mai departe, am solicitat detalii și despre numărul patrulelor, pe aceleași schimburi 2 și 3, de la celelalte secții de poliție. Răspunsul a fost cam același: ”În medie, pe raza fiecărei secții de poliție din municipiul Constanța acționează 2-3 patrule pe schimbul 2 (în intervalul 14:00 – 22:00) și 2-3 patrule pe schimbul 3 (interval 22:00 – 6:00)”.

Totodată, am fost asigurați, atât noi, cât și cetățenii, de faptul că S.N.U.A.U 112 poate fi sesizat indiferent de oră.

Nu se explică, astfel, de ce nu a fost posibilă intervenția unei patrule de pe schimbul 2, de la Secția 2 Poliție, în momentul solicitării ”în acea perioadă”.

În legătură cu acest aspect, reprezentanții IPJ Constanța ne-au asigurat de faptul că s-a dispus efectuarea unui control intern.

”Referitor la modul în care a fost gestionat apelul 112 de către polițiștii Secției 2, vă comunicăm faptul că, de la nivelul conducerii IPJ Constanța, s-au dispus verificări prin Biroul Control Intern, pentru confirmarea sau infirmarea celor sesizate“, după cum am precizat într-un material anterior.

Așteptăm, în continuare, rezultatul acestei anchete interne, pentru a ne lămuri și noi, dar și constănțenii, asupra modului de lucru al oamenilor legii, în legătură cu solicitările celor care au nevoie de ei.

Ca să nu mai spunem că, așa cum am arătat anterior, pentru câțiva adolescenți minori, care se jucau în curtea școlii, au avut timp să îi ia cu duba și să îi țină 2-3 ore la secție. Nu ne-am propus să facem vreo campanie anti Poliție, așa cum s-ar crede, dar nu e normal nici să ceri ajutorul ei și să nu-l primești.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.