USR și PNL vor semna un acord de parteneriat pentru Consiliul Local Constanța. Stelian Ion: „Luăm în calcul numirea unui viceprimar“

1
644

U.S.R.-P.L.U.S. Filiala Constanța a organizat vineri, 2 octombrie a.c., o conferință de presă prin care a anunțat că a ajuns la un acord cu cei de la P.N.L. Potrivit lui Stelian Ion, useriștii vor veni cu o propunere pentru un post de viceprimar.

După ce a fost definitivată componența Consiliului Local (C.L.) Constanța, au avut loc negocieri între P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S., partidele care au cei mai mulți aleși locali. Astfel, s-a decis ca cele două partide de dreapta să formeze o alianță pentru a ajunge la o majoritate în C.L. și pentru a implementa proiectele ambelor părți.

„Am avut de ales între două abordări: a luptelor continue și a scandalului în administrația locală, și ideea de a merge pe rezonabilitate, conlucrare. Am avut deja o primă întâlnire cu P.N.L., pentru a discuta chestiuni concrete, ca să ajungem la o majoritate puternică în C.L. și să implementăm proiectele ambelor partide. Am găsit foarte multe puncte comune în programe și luăm ce e mai bun din fiecare. Venim în fața constănțenilor cu proiecte și echipe foarte bune. Zilele următoare vom face din cele două platforme-program una singură, pe care o vom prezenta cetățenilor. De exemplu, am solicitat de la bun început să se facă un audit în Primărie, să facem o evaluare organizațională, deoarece activitatea Primăriei a fost ineficientă. Iar P.N.L. a răspuns pozitiv și vom face acest audit. Apoi vom face o propunere concretă de reorganizare a Primăriei pe toate departamentele. (…) Totodată, trebuie să facem o evaluare și la City Bus, acolo lucrurile par scăpate de sub control. Vom face audit la toate firmele subordonate Primăriei“, a precizat Stelian Ion.

Tot acesta a precizat că, în cursul săptămânii viitoare, vor mai avea loc alte întâlniri între cele două partide și că cei de la U.S.R. iau în calcul numirea unui viceprimar.

„Deci veștile sunt bune, nu are rost să ne sfâșiem între noi. Alegem varianta să îl ajutăm pe primarul actual. Nu vrem să așteptăm să greșească și apoi să îl criticăm, ci să ajutăm. Nu căutăm funcții pentru a ni le pune apoi în C.V. (…) Luăm în calcul numirea unui viceprimar, pentru că avem oameni bine pregătiți, care pot face față ambelor funcții de viceprimar. Nu am tranșat lucrul acesta, rămâne de stabilit. Nici despre city manager nu am discutat care este persoana, important este să fie o persoană profesionistă, care să facă față contractului de management“, a mai declarat Stelian Ion.

Președintele U.S.R. Constanța a vorbit și despre proiectele care se află în implementare în municipiu, unele urmând a fi continuate, altele modificate.

„Pentru proiectul pentru Sala Polivalentă vom propune o schimbare, deoarece 5.000 de locuri sunt prea puține. La fel, vom propune pentru proiectul de reabilitare a zonei Ștefan cel Mare să fie reabilitate și fațadele clădirilor. Vom continua programele sociale pentru cei care, într-adevăr, nu pot să muncească și nu au venituri, nu aș vrea să dăm pomeni sau cadouri aiurea. Este foarte important să tăiem din beculețele de sărbători, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut. Să nu cheltuim milioane de euro pe astfel de beculețe, câtă vreme sunt foarte multe gunoaie în oraș. Degeaba punem beculețe deasupra mormanelor de gunoaie“, a mai adăugat Stelian Ion.

În privința RADET, Stelian Ion a precizat că mai întâi trebuie văzut care este situația financiară, pentru ca mai apoi să se decidă ce subvenții vor fi acordate. De asemenea, el a mai precizat că, după auditul de la Primărie, se va decide și dacă se vor face sau nu concedieri.

Vom vedea cum stăm cu banii și apoi, în funcție de posibilitățile financiare, vom vedea ce subvenții acordăm constănțenilor. (…) Se apropie iarna, în primele luni nu cred că vom avea schimbări majore, dar după audit, în șase luni, în primăvară, cred că putem vorbi de schimbări majore, bune, în Primărie. În urma evaluării, vom vedea dacă trebuie restructurată dimensiunea Primăriei. Dacă e nevoie, trebuie să luăm măsuri. Nu trebuie ca angajații administrației locale să intre în panică, dar vom stabili dacă e nevoie de concedieri, după audit“, a conchis Stelian Ion.

V.I. M.G.

1 COMENTARIU

  1. Soricarul asta vorbeste de parca el este primarul. Alo, soricelule, mai usor cu directivele ca esti perdantul alegerilor, nu castigatorul lor.
    Incerci sa vii pe picior de forta ca la prima diferenta de opinie a PNL sa poti arunca cu noroi si sa reincepi campania in stilul caracteristic?
    Zat ma, tu nu ai condus 3 oameni in viata ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.