Imposibil să mai falsifici diplome de licență, masterat sau doctorat!

0
410
Foto: ceausescunicolae.wordpress.com

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a solicitat tuturor instituțiilor de învățământ superior ca, din 2 noiembrie a.c., în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităților din România (R.M.U.R.), astfel încât să fie implementate toate măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

Instituțiile de învățământ superior vor introduce în R.M.U.R. seriile și numerele actelor de studii întocmite și eliberate pentru absolvenții celor trei cicluri de studii universitare (licență, master, doctorat), precum și ale altor forme de studii. De asemenea, vor fi introduse și date cu privire la numele conducătorului/conducătorilor de doctorat sub tutela căruia/cărora au fost/sunt organizate studiile, pentru fiecare student doctorand.

Acest Registru s-a constituit prin Legea educației naționale nr. 1/2011 și a devenit funcțional în anul 2016, prin includerea în contractul instituțional al fiecărei universități a obligației de a raporta datele solicitate de Ministerul Educației și Cercetării referitoare la evidența studenților pentru toate nivelurile de studii (licență master, doctorat sau alte forme de studii).

Pentru a avea un sistem funcțional și credibil, universitățile trebuie să introducă toate datele necesare în acest registru, astfel încât, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, să existe o evidență centralizată a diplomelor și a certificatelor universitare. Este și acesta un pas spre o Românie modernă“, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Astfel, instituțiile de învățământ superior de stat și particulare din România, acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, și Academia Română au responsabilitatea și obligația să înregistreze în R.M.U.R. „seria și numărul actelor de studii emise pentru absolvenții înscriși la toate ciclurile de studii universitare (licență, master, doctorat) și la alte forme de studii“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.