Valeriu Gheorghiță: “Doza de rapel pentru vaccinul Johnson&Johnson din luna noiembrie”

0
1807

În conferința de presă a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, din data de 26 octombrie a.c., s-au făcut declarații cu privire la doza de rapel pentru vaccinul companiei Johnson&Johnson, prin Valeriu Gheorghiță coordonator al campaniei.

Vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care au fost imunizate cu vaccinul de la firma Johnson&Johnson, în mono doză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja primele persoanele eligibile care pot primi o doza booster, avand în vedere că vaccinarea cu vaccinul J&J a început pe 4 mai. Probabil că de primă intenție vom recomanda tot un vaccin pe bază de ARN mesager, Pfizer sau compania Moderna, însă nu este exlus să rămânem pe un vaccin cu aceeași tehnologie, adică cu J&J.”, declară Valeriu Gheorghiță în conferința de presă susținută de CNCAV.

Totodată, în cadrul aceleași conferințe s-a discutat și despre recomandarea dozei booster pentru celalalte companii de vaccin “Agenția Națională a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei booster, doza de Moderna, pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu vaccinul Moderna, după minim 6 – 8 luni de la doza a doua. Pentru doza de rapel, se recomanda o doză înjumătățită față de doza la care s-a folosit în schema înițială”, declară Valeriu Gheorghiță.

Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.