Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare de coronavirus. Reacţia autorităţii locale şi a agenţilor economici: au luat o decizie unică pe litoral

0
1479
Imagine din Vama Veche, 13 iunie 2020

Se fac eforturi în Vama Veche pentru determinarea turiştilor şi nu numai să se comporte adecvat în vreme de pandemie. O decizie unică pe litoralul românesc a fost luată joi, 9 iulie, pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzica ambientală, aşa încât vizitatorii zonei să nu mai fie impulsionaţi să danseze fără respectarea distanţării.

“Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul marii. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche care funcţioneaza cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzica ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o hotărâre unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, a transmis administraţia locală.

“Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche şi nici să fim acuzaţi că îngrădim opţiunile oamenilor de a-şi petrece timpul liber. Dar, trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au înţeles şi au fost extrem de receptivi. Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept desţinatie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sambata, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Primaria Comunei Limanu a demarat şi o campanie de conştientizare şi informare asupra importanţei respectării regulilor de igienă şi de distanţare socială: NO MORE FREE HUGS. Campania se adresază atât localnicilor şi agenţilor economici cât şi turiştilor. “Cei care iubesc Vamaşi 2 Mai trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale, care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţă majoră, înainte de a încerca să administrăm corect această criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autorităţile responsabile. Cred că este nevoie de colaboare şi sprijin real. Această este metodă corectă prin care Vama Veche poate să rămâna destinaţie sigură în acest sezon estival”, susţine Daniel Gheorghe Georgescu.

Primăria comunei Limanu face apel către agenţii economici să respecte recomandările şi să crească vigilenţa în perioada weekend-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.