Vânt puternic! Porturile de la Marea Neagră au fost închise: operațiunile portuare au fost sistate

0
265
Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Pe şoselele din 12 judeţe se circulă în condiţii de ceaţă, iar manevrele au fost sistate în toate porturile de la Marea Neagră din cauza vântului puternic, au anunţat, marţi dimineaţă, reprezentanții Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Așadar, operaţiunile portuare au fost sistate.

La această oră este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Bihor, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice. Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, atât maritim, cât şi fluvial“, potrivit Centrului Infotrafic.

Pe DN1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu, precum şi pe principalele artere rutiere din sudul ţării, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, traficul fiind redus. În judeţul Călăraşi sunt porţiuni unde s-a format polei, în special pe DN 21 Slobozia-Călăraşi, unde se acţionează cu două utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant.

Centrul Infotrafic mai informează că pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul este redus. Carosabilul este umed şi pe alocuri este semnalată ceaţă, însă fără probleme privind vizibilitatea. Şi pe A2 Bucuresti-Constanţa traficul este redus şi carosabilul este umed. Ninge uşor în zona kilometrului 144 şi nu este semnalată ceaţă. Pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti traficul este redus şi carosabilul umed, fiind semnalată pe alocuri ceaţă, cu vizibilitate sub 250 de metri.

“Pe timp de ceaţă, dar şi în condiţiile unui carosabil alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atenţia şi pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic“, mai anunță reprezentanții Centrului Infotrafic

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.