VIDEO Primarul Vergil Chițac: Arta și cultura reprezintă domenii care beneficiază de un interes special

0
204

Celebrăm astăzi, 15 aprilie a.c., Ziua Mondială a Artei cu încredere nedezminţită în funcţia culturii de a spori umanitatea din noi.

În acest sens, cotidianul Focus Press a decis să marcheze Ziua Mondială a Artei prin evenimentul “IMAGINARIUM” pe care îl organizează în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, iar primarul Constanței, prof.univ.dr.ing. Vergil Chițac, a ținut să transmită un mesaj.

„Celebrăm astăzi Ziua Mondială a Artei cu încredere nedezmințită în funcția culturii de a spori umanitatea din noi. Pentru Primăria Municipiului nostru arta și cultura reprezintă domenii care beneficiază de un interes special având în vedere nevoia noastră de a construi rapid și totodată sistemic în aceste domenii”, a menţionat primarul Constanţei. Mesajul integral în puteți urmări în materialul video.

Menţionăm că în fiecare an, la 15 aprilie omenirea marchează Ziua Mondială a Artei. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.