Verii Caraiorgu se pot apuca de reabilitarea fostei cafenele Orient

0
3832

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construcție lui Florin și Octavian Caraiorgu, pentru modificarea proiectului de pe strada Traian. Reabilitarea clădirii fusese aprobată încă din 2014, dar cei doi veri au vrut să deschidă aici un hotel și un restaurant, așa că au adus modificări proiectului inițial.

În aprilie 2014, Primăria Municipiului Constanța a autorizat proiectul de reabilitare a fostei cafenele Orient de pe strada Traian nr. 27, a fostului consilier local Mihalache Mușat, și transformarea acesteia în restaurant la parter și etajul I, inclusiv mansardarea ei, pentru amenajarea de birouri.

Fostul ales local a vândut, însă, clădirea familiei Caraiorgu, iar la începutul anului 2017 Florin Caraiorgu a solicitat acordul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, pentru modificarea proiectului, astfel încât imobilul să aibă funcțiuni de hotel și restaurant.  

Săptămâna trecută, Florin și Octavian Caraiorgu au obținut de la Municipalitate și autorizația de construire pentru modificarea proiectului autorizat cu autorizație de construire 483/2014, la imobilul cu regim de înălțime S+P+1E+M, prin modificări interioare.

Astfel, verii Caraiorgu pot demara lucrările, ce trebuie finalizate în maximum un an, documentul de urbanism fiind valabil până pe 1 februarie 2022.

În martie 2019, Florin Caraiorgu a depus, către Primăria Constanța, și o cerere de cumpărare a terenului neconstruibil de 75mp, aflat în proprietatea privată a municipiului, de la aceeași adresă, iar administrația locală l-a scos la vânzare prin licitație publică, în urma aprobării Caietului de sarcini de către consilierii locali în mai 2020. Potrivit acestuia, prețul minim de pornire al vânzării prin licitație a fost de 47.732,25 euro (636,43mp) fără T.V.A., adică 230.728,15 lei. 

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.