Ce spun reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă despre cazul deținuților transportați la Spitalul Județean

0
333
Penitenciarul Poarta Albă

În legătură cu articolul publicat în cotidianul Focus Press, cu privire la transportarea la Spitalul Județean Constanța a două persoane private de libertate, după ce acestea s-ar fi drogat și și-ar fi administrat supradoze, reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă neagă faptul că întâmplările ar fi stat chiar așa.

Așa cum am precizat și în articolul trecut, pe data de 18 ianuarie, în jurul orei 14:00, o autoutilitară a Penitenciarului Poarta Albă se afla la intrare în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean, iar unele surse neoficiale ne-au precizat că este vorba despre două persoane care s-ar fi drogat și care și-ar fi administrat doze mai mari de stupefiante.

Deși, inițial, reprezentanții unității de detenție nu au vrut să ne furnizeze informații pe acest subiect, în urma mediatizării articolului au venit cu un punct de vedere oficial:

Având în vedere prezentarea în spatiul public a unor informații asociate executării pedepsei privative de libertate de către persoane custodiate de Penitenciarul Constanța Poarta-Albă, vä comunicăm:

Administratia Penitenciarului-Constanta-Poarta Albă asigurä, prin demersuri specifice prevăzute de cadrul legal, protejarea vietii, integritätii corporale si sănătății persoanelor custodiate. În acest sens, pe linia respectärii dreptului la asistență medicală, tratament, îngrijiri, pentru situatiile care necesită intervenție medicală de specialitate, se procedează la prezentarea persoanelor private de libertate inclusiv la unități spitalicești din rețeaua sanitară publică.

Activitatea datată 18.01.2021 a constituit un demers fundamentat pe o recomandare medicală de efectuare a unor investigații suplimentare, în cazul unui deținut custodiat de unitatea penitenciară, iar nu o intervenție de natura celei indicate în spațiul public. Aspectele particulare ale contextului medical nu au presupus, niciun moment, punerea în pericol a vieții persoanei în cauză. Starea de sănătate a deținutului este bună, iar, după efectuarea consultului, în aceeasi zi, acesta a revenit în unitatea de detenție”, se arată în comunicatul unității.

De remarcat că problemele s-au cam ținut ”lanț”, în ultima perioadă, la unitatea ce aparține de Administrația Națională a Penitenciarelor.

În luna decembrie, un tavan s-a prăbușit peste mai mulți deținuți aflați la dușuri, la Secția exterioară ”Valu lui Traian”, apoi, la începutul acestei luni

au avut loc percheziții, într-un dosar penal, soldate cu arestarea unui polițist de penitenciar, după care un deținut a intrat în greva foamei, nemulțumit de faptul că nu i se acordă asistență medicală de specialitate, după incidentul cu tavanul prăbușit.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.