Vești bune pentru locuitorii comunei Istria. Se fac demersuri pentru înființarea rețelei de gaze

0
31

În România, țara cu a doua mare producție de gaze naturale din UE, aproximativ jumătate din populație se încălzește în condiții primare, în general la sobe alimentate cu lemne, învechite. Dincolo de problema costurilor ridicate pentru extinderea rețelei accesul la gaze naturale are beneficii majore: creșterea confortului și a sănătății celor nevoiți acum să utilizeze lemnul sau cărbunele, accesul la resurse cât mai diversificate, contribuind astfel la dezvoltare economică. În județul Constanța tot mai multe administrații locale depun proiecte pentru a aduce gazele la ei în comună, cel mai recent exemplu fiind Primăria Istria.

În mediul rural, aproape 80% din locuitori se încălzesc cu masă lemnoasă, în sobe învechite și neperformante, cu grad scăzut de ardere și performanța energetică scăzută și generând emisii poluante în atmosferă cu efecte nocive asupra sănătății oamenilor și a mediului înconjurător. Pentru a veni în ajutorul localnicilor, administrația locală din comuna Istria a început demersurile pentru înființarea rețelei de gaze și au cerut deja acordul de mediu.

În acest sens, Agentia pentru Protectia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare distribuție gaze naturale în comuna Istria”, propus a fi amplasat în Comuna Istria, Sat Istria și Sat Nuntași. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Constanța pe strada Unirii, nr.23, zilnic, între orele 9 – 13, şi la adresa titularului Comuna Istria, cu sediul pe strada Primăriei, nr. 10.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.