A fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării din Constanța

0
566

Primăria Municipiului Constanța continuă proiectele de reamenajare și modernizare în oraș, astfel că, la începutul lunii februarie a fost emis un Certificat de Urbanism ce vizează reamenajarea spațiului public în zona Parcului Gării.

Mai precis, Certificatului de Urbanism din data de 4 februarie 2021, număr 443, beneficiar U.A.T Constanța se referă la reamenaja spațiul public  din zona Parcului Gării, DALI, PT, DTAC.

Focus Press a prezentat în mai multe ediții care este starea din zona gării în ceea ce privește mizeria, gunoiul dar și oamenii străzii care își tot făceau veacul în acel parc, iar ulterior au avut loc acțiuni de curățare a zonei.

Proiectul la care facem referire -„Îmbunătățirea mobilității in municipiul Constanta, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” are o valoare de eligibilă și/sau totală estimativă1, din care valoarea nerambursabilă a bugetului ideii de proiect (maximum 98% din valoarea eligibilă): 27.225.000 lei / 26.680.500 lei.

Prin acest proiect se intenționează reabilitarea spațiului public din zona Parcului Gării Constanța. La acest moment, sunt elaborate Nota conceptuală și Tema de proiectare, pasul următor fiind achiziția Documentaţiei de Autorizare a Lucrărilor de Intervenţii (D.A.L.I.).â

Reprezentanții Primăriei Constanța au detaliat, la solicitarea Focus Press, detaliile investiţiei:

„Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării” – etapa DALI va fi realizat în contextul și sub considerentul complexității proiectului de revitalizare a spațiului public “Nod intermodal Gara Constanța” aflat în implementare, analiza factorilor de mediu și socio-culturali, analiza spațială și fundamentarea propunerilor considerate necesitând a fi realizate în concordanță cu obiectivele trasate prin strategiile cu impact asupra dezvoltării urbane (Strategia de dezvoltare si promovare a turismului în municipiul Constanța, Strategia Smart City Constanța, “Vision 2020 – o strategie integrată a Zonei Metropolitane Constanţa”, ș.a.a.).

Propunerile de reamenajare vor avea în vedere tratarea ansamblului ca un tot unitar, în mod nefragmentat, pe baza unui concept holistic de amenajare, cuprinzând toate aspectele necesare a fi tratate în cadrul acestuia.

Reorganizarea compozițională a suprafețelor de spații verzi (peluze) va ține cont de caracteristicile vegetației existente, valoarea ecologică și peisagistică a elementelor considerate individual și în ansamblul acesteia.

Valoarea estimată a proiectului a fost determinată conform prevederilor H.G.907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico- economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice,pe baza unor proiecte similare din municipiu Constanta, respectiv costuri medii pe mp deduse din DALI realizat pentru reabilitarea Parcului Teatrului Oleg Danovski, costurile aferente etapei de proiectare urmând a fi determinate pe baza consultării de piață specifică domeniului proiectării unor obiective similare. Valoarea investiției va rezulta din devizul de lucrări întocmit în cadrul etapei de proiectare”.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.