Degradarea parcului de la Gară, vizibilă pe zi ce trece: constănțenii nemulțumiți, primăria zice că s-au făcut mai multe lucrări

0
337

Parcul Gării, al doilea ca mărime după Parcul Tăbăcărie, și-a pierdut strălucirea de odinioară. Pe suprafața verde, de-a lungul timpului, au fost construite o biserică și o cafenea. Pe de altă parte, trotuarele sunt sparte, murdare, iar băncile sunt și ele într-un stadiu avansat de degradare.

Mulți constănțeni frecventează parcul din zona Gării, deoarece în jurul acestuia sunt mai multe blocuri. Însă, aici își fac veacul și oamenii străzii, care urinează și lasă mizerie în urma lor, și nimeni nu le spune nimic. Acest lucru este posibil și pentru că parcul de la Gară nu este aproape deloc iluminat pe timpul nopții, ceea ce a făcut de-a lungul timpului posibilă existența multor infracțiuni.

De menționat și faptul că mizeria nu este făcută doar de cei care dorm pe băncile parcului, ci și de constănțenii lipsiți de bun simț care aruncă sticle, măști și mucuri de țigară pe jos. Deși spațiul verde este supravegheat de un paznic, acesta nu poate acoperi toată zona, așa că cei care nu au cei șapte ani de acsă, continuă să arunce gunoaie pe jos.

Oamenii aruncă pe jos fără nici o jenă. Așa e, unora le este lene să meargă până la coșul de gunoi, că doar sunt destule. Da ce să faci? Ce să le spui? E adevărat și că seara dorm aici în parc mai mulți oameni fără adăpost dar nici nu intrăm în vorbă cu ei că nu știi ce pot să îți facă, așa că ne conformăm cu situația”, a precizat o constănțeancă care se afla în parc.

De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Constanța susțin că au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare în parc și îi invită pe constănțeni să sune la Poliția Locală și să sesizeze dacă sunt deranjați de oamenii străzii.

În zona parcului de la Gară au fost schimbate băncile existente cu unele noi, au fost amplasate cișmele și a fost reabilitată fântâna arteziană. De asemenea, în cursul anului trecut a fost reamenajat și modernizat locul de joacă pentru cei mai mici locuitori ai Constanței. Totodată, în toamna anului trecut au fost plantați trandafiri și se derulează permanent lucrări de întreținere a spațiului verde, dezinfecție și dezinsecție. În privința faptul că mulți oameni ai străzii își petrec timpul în acel parc, rugăm constănțenii să apeleze Direcția Generală Poliția Locala la Dispecerat 0241 484205 sau 0799606142 (WhatsApp). Mai mult decât atât, în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii pe bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei vor fi reamenajate și modernizate trotuarele din dreptul parcului, iar Primăria va lucra în paralel la amenajarea aleilor din parc”, a declarat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Pentru a vedea mai bine cum arată parcul de la Gară puteți accesa materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.